..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Βάρβαρη αστυνομική επιχείρηση σε φτωχογειτονιά
Από τη βάρβαρη επίθεση της στρατιωτικής αστυνομίας, με εντολή του κυβερνήτη του Σάο Πάολο
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.--
Αστυνομικές δυνάμεις και η στρατιωτική αστυνομία εισέβαλαν την Κυριακή σε φτωχογειτονιά στην επαρχία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, 78 χιλιόμετρα από την ομώνυμη πόλη, στην κοινότητα «Πινειρίνιο» εκδιώκοντας με βάρβαρο τρόπο περίπου 9.000 ανθρώπους, που λόγω της ανυπαρξίας κρατικής μέριμνας για στέγη είχαν πριν από οκτώ χρόνια προχωρήσει στην κατάληψη έκτασης (φέρεται να ανήκει σε επιχείρηση που έχει χρεοκοπήσει) όπου και έχτισαν σιγά σιγά τα φτωχικά σπίτια τους.
Οι κάτοικοι προσπαθώντας να απαντήσουν στη βάρβαρη επίθεση τουλάχιστον 2.000 αντρών των δυνάμεων καταστολής, από το έδαφος και τον αέρα, υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους και ακολούθησαν σκληρές συγκρούσεις. Εγιναν τουλάχιστον 16 συλλήψεις ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες. Σύμφωνα με καταγγελίες του Μετώπου Αντίστασης που έχουν συστήσει οι κάτοικοι, από πλαστικές σφαίρες έχει σκοτωθεί ένα τρίχρονο παιδάκι και ένας ενήλικας, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Την αστυνομική επιχείρηση που διέταξε ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, κατήγγειλε το Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα με ανακοίνωσή του που σημειώνει ότι η σύγκρουση στο Πινειρίνο αποκαλύπτει την ταξική φύση του προβλήματος της στέγης. Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση εκδηλώθηκε και κύμα αλληλεγγύης στην πόλη του Σάο Πάολο αλλά και άλλες πόλεις, καθώς το ζήτημα καταλήψεων γης είναι συχνό φαινόμενο στη Βραζιλία, αφού τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλη δυνατότητα να μπορέσουν να στεγαστούν. Επίσης, επικριτική είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα του ΚΚ Βραζιλίας «Φερμέλιο».
Η στρατιωτική αυτή επιχείρηση φαίνεται να είναι μέρος σχεδίου των αρχών της Βραζιλίας να «ανακτήσουν τον έλεγχο» σε φτωχογειτονιές της χώρας, προκειμένου να ...βελτιώσουν την εικόνα της ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016.

1 σχόλιο:

  1. Aφού το εκμεταλλευτικό σύστημα τους εξαθλίωσε και εν συνεχεία τους περιθωριοποίησε, στο τέλος τους μεκελεύει, κιόλας, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν ένα μέρος της κλεμμένης τους ζωής.
    Αυτή είναι η "δικαιοσύνη" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog