..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΣΛΑΒΑ ΠΟΛΟΥΝΙΝ


ΣΛΑΒΑ ΠΟΛΟΥΝΙΝ
Διάσημος «ποιητής» της μιμικής τέχνης
Ονομάζεται Slava Polunin (Σλάβα Πολούνιν). Γεννήθηκε σε μια μικρή επαρχία στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ρωσίας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Από παιδάκι έπλαθε ιστορίες κι έχτιζε δεντρόσπιτα από χιόνι. Ονειρευόταν να γίνει κλόουν. Δεκαεπτάχρονος γράφτηκε σε σχολή μίμων, στο Λένινγκραντ. Πρότυπά του οι Τσάρλι Τσάπλιν, Μαρσέλ Μαρσό και Ενγκιμπάροβ. Εγινε κλόουν. Σπουδαίος. Το ταλέντο του, στηριγμένο από το σοσιαλιστικό καθεστώς, ανθοφόρησε. Το 1968 ίδρυσε το θέατρο «Licedei», βγάζοντας τους κλόουν από το τσίρκο στους δρόμους. Η φήμη του εξαπλώθηκε στο εξωτερικό. Tο 1988 παρουσίασε στο Λονδίνο τρεις σκηνικές δημιουργίες του. Το 1987, με μια ομάδα 150 κλόουν, έκανε μια εξάμηνη περιοδεία σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, σε μια πομπή με τίτλο «The Mir Caravan» («Καραβάνι της Ειρήνης»). Πέντε χρόνια αργότερα, συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές του ρεπερτορίου του σε μια παράσταση, με τίτλο«SNOWSHOW» (παλαιότερα τιτλοφορούνταν «Yellow»), που θριάμβευσε στο Λονδίνο και κέρδισε το βραβείο «Time Out». Ακολούθησε περιοδεία στις ΗΠΑ, με μια παράστασή του - σε παραγωγή του διεθνούς φήμης θεάτρου «Cirque du Soleil» - με τίτλο «Alegria». Η παράσταση, που περιλάμβανε και αποσπάσματα του «SNOWSHOW», παίχθηκε και στο λονδρέζικο «Οld Vic».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ7-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog