..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ


«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση», προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, ενώ την απαίτηση για συστράτευση του λαού με την κυβέρνηση πρόβαλε και ο επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Β. Ράπανος. «Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καλώντας επί της ουσίας το λαό να συμβιβαστεί με τα μέτρα που τον χρεοκοπούν, για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να σωθεί δηλαδή η ντόπια πλουτοκρατία. Καλλιεργώντας το έδαφος για τα μέτρα που έρχονται, δήλωσε πως «το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό», θα «κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», και ότι «εάν συμβεί το δεύτερο, θα γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα εμφανιζόμενα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού για το το 2011 κλείνουν πάνω από το 10% του ΑΕΠ, με τις εμφανιζόμενες «αστοχίες» κυβέρνησης - τρόικας να φτάνουν και να ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ, από τα οποία και ξεκινούν οι αρχικές «διορθωτικές» παρεμβάσεις. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται και νέα έκθεση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σχετικά με τη λεγόμενη «βιωσιμότητα» του κρατικού χρέους, για το κατά πόσο δηλαδή θα μπορούν να το εξυπηρετούν μετά και το «κούρεμα» 50% που αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οι ίδιοι έρχονται τώρα και διακινούν νεότερα σενάρια, ανεβάζουν το «κούρεμα» τουλάχιστον στο 60%, προκειμένου να γίνει «διαχειρίσιμο» το χρέος τους, κάνουν λόγο ακόμη και για πάνω από 70%, σε μια εξέλιξη που υποδαυλίζει και προαναγγέλλει το ενδεχόμενο για την επίσημη κρατική πτώχευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog