..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Στα 79 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τοκοχρεολύσια!
Νέα αντιλαϊκά πακέτα για τις «αποκλίσεις» του 2011
Με βασικά χαρακτηριστικά την αύξηση των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων, την πτώση της μάζας των φορολογικών εσόδων, ταυτόχρονα με την εκτίναξη των τοκοχρεολυσίων που λυμαίνονται οι τραπεζίτες - μεγαλοπιστωτές τους κύλησε ο κρατικός προϋπολογισμός στο 12μηνο του 2011. Τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών πιστοποιούν τις ανυπέρβλητες αντιφάσεις της εγκληματικής πολιτικής, του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, προδιαγράφουν τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα και μνημόνια, με στόχο την επάνοδο των μονοπωλίων σε φάση κερδοφορίας και με το λαό τσακισμένο.
Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011 εμφανίζει τα παρακάτω:
Εσοδα: Διαμορφώνονται στα 49,99 δισ. ευρώ (από 50,86 δισ. ευρώ για το 2010). Ο ρυθμός υποχώρησης 1,7% έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη φοροληστεία που εξαπέλυσαν απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Δαπάνες: Εμφανίζουν αύξηση σε ποσοστό 2,8% διαμορφώνονται στα68,83 δισ. ευρώ (από 66,93 δισ. ευρώ), επίσης σε κραυγαλέα και αντίθεση με την καρατόμηση μισθών, συντάξεων, των κονδυλίων για Υγεία - Πρόνοια κ.λπ. Από το συγκεκριμένο κονδύλι, οι δαπάνες τους για τους τόκους του κρατικού χρέους τους - χώρια τα χρεολύσια - απογειώθηκαν στα 16,35 δισ. ευρώ (από 13,22 δισ. ευρώ). Το ποσοστό της διόγκωσης φτάνει στο 23,6% και αυτό παρά το γεγονός ότι οι τόκοι για τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών έχουν πάρει «περίοδο χάριτος», τα έχουν αφήσει παρακαταθήκη στην πλουτοκρατία για τα επόμενα χρόνια. Στα χρεολύσια για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους δαπάνησαν ακόμη τουλάχιστον 62,5 δισ. ευρώ ! Το συνολικό κονδύλι για την εξυπηρέτηση του χρέους (τόκοι και χρεολύσια) έφτασε για το 2011 στα 79 δισ. ευρώ, πάνω από το 36% του παραγόμενου ΑΕΠ. Οι λεγόμενες «πρωτογενείς δαπάνες»(συντάξεις, μισθοί, Ασφάλιση, Πρόνοια κ.λπ.) διαμορφώνονται στα51,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 11 δισ. ευρώ χαμηλότερα από τις δαπάνες για το κρατικό χρέος!
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης έχουν πετσοκόψει τις δαπάνες στα 6,6 δισ. ευρώ (από 8,5 δισ. ευρώ), σε ποσοστό 21,8%. Τα έσοδα από τα ταμεία της ΕΕ που κατευθύνονται στις μερίδες των καπιταλιστών εμφανίζουν αύξηση 23,9% στα 3,8 δισ. ευρώ.
Κρατικά ελλείμματα: Φτάνουν στα 21,6 δισ. ευρώ με ρυθμό αύξησης 0,8%, διαμορφώνονται κοντά στο 10% του ΑΕΠ. Για τη συγκεκριμένη «απόκλιση» αμπαλάρουν τα νέα αντιλαϊκά πακέτα και για ποσά ύψους 1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog