..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΟΚΕ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

OIKONOMIKH KAI KOINΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απέναντι και ενάντια στους εργαζόμενους
Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και του συντελεστή φορολογίας κερδών των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τη λήψη νέων μέτρων, με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και η εφαρμογή των καταιγιστικών μέτρων που θα συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ και το νέο πρόγραμμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας, αποτελούν τις προτεραιότητες της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, όπως τις ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, σε χτεσινή του ομιλία που πραγματοποιήθηκε σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).
Το θέμα της ημερίδας της ΟΚΕ ήταν «από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», με το φάντασμα της απόλυτης χρεοκοπίας των εργαζομένων να υπερίπταται της αίθουσας και να αποτελεί είτε έμμεσα είτε άμεσα το πνεύμα που διαπερνούσε την πλειοψηφία των ομιλιών.
Η παραχώρηση νέων προκλητικών προνομίων στις μεγάλες επιχειρήσεις, σε περίοδο οδυνηρής λιτότητας για τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί, όπως τόνισε και ο Ευ. Βενιζέλος προτεραιότητα της συγκυβέρνησης. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να εξεταστεί «πώς επιβαρύνεται η επιχείρηση και φορολογικά και από πλευράς ασφαλιστικού κόστους, είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, τον εργαζόμενο, τον άνεργο»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση της τρόικας με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.
Αντίθετα, ο λαός καλείται να φορτωθεί και με νέα βάρη. Κατ' αρχάς, με τα μέτρα που θα ληφθούν το 2012, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Κατά δεύτερο, με τις σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα λιτότητας. Αλλαγές οι οποίες αφορούν «τη λειτουργία της αγοράς, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, την αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών, την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα...».
Πρόταξε, επίσης, το νέο εκβιαστικό δίλημμα, αποδοχή των νέων βάρβαρων μέτρων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και η απομείωση του κρατικού χρέους κατά 50% με τη συμμετοχή των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog