..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
«Ζυμώνουν» παράταση της συγκυβέρνησης
Συναντήσεις με Σαμαρά, Παπανδρέου και Καρατζαφέρη προγραμματίζει ο Λ. Παπαδήμος

Η απάντηση στα σχέδια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, είναι μία: Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η πολιτική που υπηρετούν τα κόμματά της
Η παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης «ζυμώνεται» ολοένα και περισσότερο στους κόλπους των αστικών κομμάτων που την απαρτίζουν, με το ΛΑ.Ο.Σ να αναλαμβάνει το ρόλο του πολιτικού «λαγού» κάτω από τις ανοιχτές παραινέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη σιωπηλή αποδοχή της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, και στο φόντο των γενικότερων σχεδιασμών για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης, Λ. Παπαδήμος, ανακοίνωσε χτες, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ότι θα έχει συναντήσεις τις επόμενες μέρες με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το θέμα των συναντήσεων «είναι η διάρκεια της θητείας και ο σαφής και ξεκάθαρος προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης». Παρότι η αφορμή φαινομενικά δόθηκε από τη χτεσινή συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και τις δήθεν «διαφωνίες» των υπουργών της ΝΔ με τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι στις προθέσεις του Λ. Παπαδήμου είναι να κάνει ξεκάθαρο ότι «δεν πρέπει να τεθεί θέμα εκλογών πριν την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και την υλοποίηση της νέας δανειακής συμφωνίας με την τρόικα».
Ενημερώνοντας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για την απόφαση να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λ. Παπαδήμος είπε προς τους υπουργούς ότι «δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών». Στη συμφωνία του Νοέμβρη, φέρεται να σημείωσε ο Λ. Παπαδήμος, που «είχα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, δεν υπάρχει ρητή ημερομηνία εκλογών».
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει ξεκάθαρη δέσμευση των τριών αρχηγών των αστικών κομμάτων για παράταση της θητείας της κυβέρνησης πέραν της 19ης Φλεβάρη, που ήταν η αρχική ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να προωθηθεί μεγάλο μέρος των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούσαν δεδομένη τη «συμφωνία» του Γ. Παπανδρέου στις προτάσεις του Λ. Παπαδήμου, την οποία συνέδεαν με τις εσωκομματικές διεργασίας στο ΠΑΣΟΚ.
Ενισχύοντας τα σενάρια για επιμήκυνση της κυβερνητικής θητείας του μαύρου μετώπου, ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Μ. Βορίδης, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου έθεσε θέμα «εξάντλησης της τετραετίας» μέχρι το 2013 από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, με τη «συγκρότηση ενός μικρότερου και πιο ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης με συνέντευξη του υποστήριξε ότι «επιβάλλεται επιτέλους συνεννόηση ανάμεσα στις ηγεσίες των τριών κομμάτων, αλλιώς να πάμε σε εκλογές αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog