..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ

Κυβέρνηση – τσίρκο, την ίδια στιγμή που το πράσινο κράτος δολοφονεί: Απίστευτοι διάλογοι και ψευτοτσαμπουκάδες στο υπουργικό!

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους…
Εικόνα διάλυσης εμφανίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου, έναν μήνα μετά τη συγκρότησή της, καθώς ακόμα δεν μπορεί να βρει τρόπο να λειτουργεί. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που, όπως και στο χθεσινό, οι καβγάδες με θεατή τον κ. Παπαδήμο συνεχίστηκαν.
Αφορμή αυτή τη φορά ήταν το νομοσχέδιο για τη «Δίκαιη Δίκη και την επίσπευση των διαδικασιών απονομής Δικαιοσύνης», με κυβερνητικούς παράγοντες να παραπέμπουν αργότερα στη… Βουλή, σε περίπτωση που δεν καθίστανται δυνατά η σύνθεση και ο υπερκερασμός των διαφωνιών.

Ολα ξεκίνησαν με αφορμή το θέμα των διαζυγίων. Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση.
Μ. Βορίδης: «Αυτά που συζητάμε είναι αξιακά θέματα για το κόμμα μου. Ο γάμος είναι θεμέλιο της κοινωνίας για να λύεται τόσο γρήγορα».
Ευ. Βενιζέλος: «Το νομοσχέδιο συμβάλει στην αποσυμφόρηση φυλακών και δικαστηρίων. Ας μην κραυγάζουν αυτοί που έχουν διαφορετική άποψη».
Μ. Βορίδης: «Δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εδώ, είναι κυβέρνηση τριών εταίρων, άρα να λαμβάνετε υπ’ όψιν τις ανησυχίες και τις γνώμες όλων των κυβερνητικών εταίρων. Ποιοι είναι οι κραυγάζοντες;»
Ευ. Βενιζέλος: «Πρόσεχε πώς μιλάς εδώ μέσα…»
Μ. Βορίδης: «Θα μιλάω όπως θέλω».
Ευ. Βενιζέλος: «Θα μπορούσες να τα πεις με διαφορετικό ύφος».
Μ. Βορίδης: «Εντάξει. Θα πω τα ίδια με διαφορετικό».
Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε ο Χρήστος Παπουτσής, για να του απαντήσει ο Αδ. Γεωργιάδης, που, αν και υφυπουργός, πήρε τον λόγο στο υπουργικό συμβούλιο.
Χρ. Παπουτσής: «Κι εμείς κάναμε εκπτώσεις σε πράγματα που δεν ήταν κοντά στην ιδεολογία μας. Μάλλον δεν θα κατάλαβε ο κ. Βορίδης».
Αδ. Γεωργιάδης: «Αλλος δεν κατάλαβε… που δεν καταλαβαίνει γενικώς».
Ο καβγάς πυροδότησε μία ολόκληρη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, με αρμόδιες πηγές να εξηγούν αργότερα ότι δεν πρόκειται για «κυβέρνηση του ελάχιστου κοινού παρονομαστή», αλλά πρέπει να καταβάλλονται προσπάθειες σύνθεσης των απόψεων. Οπου μάλιστα αυτό δεν καθίσταται δυνατό, «την τελική λύση θα δίνει η Βουλή» έλεγαν. Οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι «μονοθεματική» υποστήριξε και ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ζητώντας παράλληλα σύνθεση απόψεων, ενώ ότι «δεν είναι δυνατόν σε ένα πολυπληθές σχήμα, όπως το υπουργικό συμβούλιο, να υπάρχει ομοφωνία σε ένα νομοσχέδιο με 114 άρθρα» παρατήρησε ο Στ. Δήμας, προτείνοντας τέτοιες διαφωνίες να επιλύονται σε χαμηλότερο επίπεδο και το υπουργικό συμβούλιο να συζητά τα μείζονα.
Το νομοσχέδιο, πάντως, στο οποίο ο κ. Παπαϊωάννου θα πρέπει να επιχειρήσει να ενσωματώσει τις απόψεις των συναδέλφων του, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ως τις 10 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Λ. Παπαδήμος άλλωστε το χαρακτήρισε «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση, ενώ άλλοι υπουργοί χαρακτήριζαν ελληνική δέσμευση στο Μνημόνιο την επιτάχυνση των δικών.
Με πληροφορίες – επεξηγήσεις από την Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog