..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

                             ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    Μετά δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο  Μ. Χρυσοχοϊδη  διαπίστωσε ότι, θα μπορούσε να αποφευχθεί το μνημόνιο. Από τη στιγμή που μπήκαμε, μας ενημερώνει , ότι δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι. Λέει και κάτι άλλο ο Μιχαλάκης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και ειδικά στη Ευρώπη ( εδώ έχουμε και λίγο ρατσισμό), εάν είχαν ληφθεί τέτοια μέτρα θα είχε γίνει επανάσταση. Άρα εδώ που δεν έγινε επανάσταση ή είμαστε βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται, ή είμαστε μ……….ες όπως μας αποκαλεί ο Πάγκαλος.
   Μετά τις διαπιστώσεις του Χρυσοχοϊδη, έχουμε έναν άλλο ευπατρίδη βουλευτή. Και αυτός δικός μας. Ο Θανάσης Γικόνογλου. Μαζί με άλλους 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν, στο Τραπεζίτη πρωθυπουργό Παπαδήμο, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Συνοχή, επισημαίνοντας ότι η Ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, με πολλούς συμπολίτες μας να είναι άστεγοι και να προστρέχουν στα συσσίτια. Ενημερώνουν τον πρωθυπουργό ότι η ανεργία και η φτώχεια εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο……….. Πάνω από 25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010, οι συμπολίτες μας να προστρέχουν στα συσσίτια  και είναι άστεγοι…………… Έχουμε εκατοντάδες παιδιά που υποσιτίζονται και να μην εμβολιάζονται…………..Ενήλικες, που λόγω του οτι έχασαν τη δουλειά τους ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα……… καταφεύγουν στα συσσίτια………δημιουργώντας μια ΓΕΝΙΑ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ. Συνταξιούχους μετά τις πολλαπλές μειώσεις των συντάξεων, αδυνατούν να αγοράσουν αναγκαία για την υγεία φάρμακα.
   Μετά των επισημάνσεων αυτών και ορισμένων άλλων, οι δώδεκα……….. βουλευτές ζητούν να μην γίνει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που μόλις ψήφισε η Βουλή αλλά να συγκεντρωθεί ένα ποσό από εθνικούς πόρους, από χορηγίες ιδιωτών, προσφορές από ΜΚΟ, από τις τράπεζες, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και ο Ελληνικός λαός θα επικροτήσει τέτοιες προσπάθειες…….. κλπ, κλπ, κλπ.
      ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. Εγώ αναρωτιέμαι: Που ήταν ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και ο ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ όλο αυτό τον καιρό;; Από πού κυβερνούσαν αυτή τη χώρα;; Από τον πλανήτη Άρη;; Τι έκαναν δυο χρόνια τώρα;; ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ;; ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΑΝ;; ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ;; ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ;; Αντιθέτως ΣΤΗΡΙΖΑΝ και ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Δυο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ο ένας παλιός και ο άλλος νέος. Με δακτυλίδι από τον πατέρα του. Το Μόσχο.  Και αυτός μέσα στους 117 που με αγωγή ζητούν 200.000 ευρώ.             
   Μια δράκα επαγγελματιών της πολιτικής. Σε ένα ιδιότυπο θέατρο σκιών. Όχι προς τέρψη των θεατών, αλλά για την εκ νέου εγκλωβισμό τους. Μια κακοστημένη παράσταση, στην οποία ασμένων συμμετέχουν και οι άλλοι εταίροι της συγκυβέρνησης. Ένα παιχνίδι στις πλάτες μας.  
   Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Και με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις βγαίνουν τώρα όψιμα στο κλαρί της αντίστασης. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος λαϊκισμός, τότε τι είναι;;; Τελικά υπάρχουν όρια στην πρόκληση;; Σε ένα όμως έχει δίκιο ο Χρυσοχοϊδης. Η ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ……..                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog