..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Τα απίστευτα του ποδοσφαίρου. Φάουλ υπέρ της ΑΕΚ. Το εκτελεί ο Φορτούνης. Γκολ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Φορτούνης κλέβει το φάουλ της ΑΕΚ και... γκολ ο Ολυμπιακός

Σε άλλο επίπεδο πήγαν ο Ολυμπιακός και ο Φορτούνης την προσπάθεια για νίκη με κάθε τρόπο που βέβαια κατέληξε σε… ήττα. 

Απίστευτη κλοπή, το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού ξεκίνησε από φάουλ υπέρ της ΑΕΚ που χτύπησε ο Φορτούνης και μείωσε σε 1-2.

Ενώ ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά παραδοθεί μετά το χαλαρό 0-2 που είχε ήδη κάνει η μέτρια ΑΕΚ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με ένα πράγματι ωραίο γκολ του Μασούρα μετά από συνδυασμό κλέβοντας (!!!) ένα φάουλ που είχε δοθεί υπέρ της ΑΕΚ. 

Με την ανοχή του διαιτητή και παρά τις διαμαρτυρίες του Ρότα ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση της εκτέλεσης από την ΑΕΚ και χτύπησε αυτός το φάουλ με πάσα στον συμπαίκτη του όπως βλέπετε στο βίντεο! Μιλάμε για κλοπή επιπέδου… χωριού την οποία δεν κατάλαβε ούτε ο διαιτητής ούτε ο VARίστας και έτσι ο Ολυμπιακός παίρνοντας με το έτσι θέλω και την ανοχή των διαιτητών την κατοχή κατάφερε να μειώσει σε 1-2. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρχε καμία διακοπή του παιχνιδιού μέχρι να σκοράρει ο Ολυμπιακός οπότε το VAR μπορούσε και έπρεπε να παρέμβει. Μιλάμε για τον ορισμό του αντικανονικού. 

Και όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φωνάζει δια Κούγια, για ακυρωθέν γκολ χέρι του Μασούρα και το επιθετικό φάουλ στον Κάλενς να μετατραπεί σε πέναλτι υπέρ του Ναβάρο. 

Ας θυμηθούμε ένα περιστατικό πριν μερικά χρόνια στο Αγρίνιο όταν είχε ακυρωθεί γκολ του Παναιτωλικού επειδή η ομάδα του Αγρινίου δεν ξεκίνησε σωστά την φάση εκτελώντας υπέρ της οφσάιντ. Η φάση γύρισε πίσω και το γκολ ακυρώθηκε παρότι μπήκε στην άλλη περιοχή αρκετή ώρα μετά. Χθες μιλάμε ότι ο Φορτούνη εκτέλεσε με πάσα σε συμπαίκτη του φάουλ υπέρ του αντιπάλου!!! Έτσι κατάφερε να μπει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι και να μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος σε ένα ματς που έδειχνε να πηγαίνει για συντριβή. 

Υπενθυμίζουμε την φάση του Αγρινίου με ρεπορτάζ εποχής ενώ στη διάθεση σας και τα δύο βίντεο:

"Απίστευτα πράγματα στο Αγρίνιο! Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο 73ο λεπτό. Ο Ντιας σκόραρε, οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν. Μέχρι εδώ καλά…
Υπήρξαν διαμαρτυρίες απ’ τον πάγκο του Απόλλωνα. Ξαφνικά λοιπόν, ο διαιτητής Τζοβάρας έκανε νόημα πως πρέπει να περιμένουν οι πάντες γιατί γίνεται εξέταση του VAR.
Ο Τζοβάρας μετά από μερικά λεπτά, κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Παναιτωλικού. Όλοι θεώρησαν πως ακυρώνει το γκολ για να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα! Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ. Άλλωστε δεν υπήρξε αμφισβητούμενη φάση που να υπάρχει έστω η υπόνοια για πέναλτι υπέρ της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Τι είχε γίνει; Πριν το γκολ του Παναιτωλικού, έκανε επίθεση ο Απόλλωνας. Έγινε μια σέντρα προς τον Φατιόν που απ’ τα δεξιά έφυγε στον κενό χώρο. Ήταν οφσάιντ όμως. Αυτός γύρισε την μπάλα, έγινε ένα σουτ που κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Κνετ πήρε την μπάλα ενώ αναπηδούμε, έκανε πάσα σε συμπαίκτη του και συνεχίστηκε το ματς με την κατάληξη της φάσης να είναι το γκολ των γηπεδούχων.

Αλλά ο Τζοβάρας μετά από συνεννόηση και με τον πρώτο βοηθό, Τζιώτζιο, ακύρωσε το τέρμα της ομάδας του Αγρινίου, επειδή δεν έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι με αυτό τον τρόπο απ’ τον Κνετ, αλλά με το οφσάιντ που είχε υποδειχθεί ο Φατιόν. Έτσι, υποδείχθηκε το οφσάιντ στο σημείο που ήταν ο παίκτης του Απόλλωνα και το γκολ δε μέτρησε ποτέ! Δίχως άλλο η πιο παράξενη φάση του VAR αυτό τον 1,5 χρόνο που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα!".
πηγή  aek365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog