..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα πολεμήσει στο πλευρό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων......

                Eurokinissi

«Μπροστάρης» των ευρωατλαντικών σχεδιασμών έως τον Περσικό κι ακόμα παραπέρα

Να πολεμήσει η Ελλάδα στο πλευρό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεσμεύτηκε η κυβέρνηση με νέα άθλια συμφωνία που υπέγραψε!

Ολο και πιο μέσα «στο στόμα του λύκου» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών σε Μ. Ανατολή, Περσικό και ακόμα παραπέρα, βάζει η κυβέρνηση τον λαό για την «αναβάθμιση» της αστικής τάξης.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμφωνίες που φέρουν τη σφραγίδα των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή ως «προέκταση» και της συμφωνίας Ισραήλ - ΗΑΕ, όπως έλεγαν τις προηγούμενες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη.

Ετσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα περιλαμβάνει και «Ρήτρα Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτο μέρος», όπου αναφέρεται πως «τα δύο μέρη δεσμεύονται να συμβάλουν στην άμυνα και τη διατήρηση της ασφάλειας, της κυριαρχίας, της ενότητας, της προστασίας και της εδαφικής ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ελλάδας αντιστοίχως, στον βαθμό του εφικτού και όπου είναι πρακτικά δυνατό».

Με δυο λόγια, την ώρα που ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός στην περιοχή απέναντι στο Ιράν, όπως και στην επιρροή Κίνας και Ρωσίας, ξετυλίγεται οξύνοντας παραπέρα τους ανταγωνισμούς, η Ελλάδα με την εν λόγω Συμφωνία δεσμεύεται να συμβάλει στρατιωτικά, ακόμα και να πολεμήσει στο πλευρό των Εμιράτων, όπως προφανώς και των συμμάχων τους στην περιοχή, σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής!

Ενδεικτικές άλλωστε των βαριών ευθυνών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι και οι κυβερνητικές διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η εν λόγω Συμφωνία «αποτελεί το μέγιστο που μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ δύο χωρών που δεν συνορεύουν και έχουν άλλες συμβατικές δεσμεύσεις», αλλά είναι και «πρωτοποριακή» τάχα, «καθώς δεν υπάρχει σε αντίστοιχες διμερείς Συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», ενώ για πρώτη φορά καθιερώνει τη συνεργασία ενός κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με μια χώρα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την υλοποίηση της Συμφωνίας αυτής θεσμοθετούνται τακτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και προβλέπεται η σύσταση Ανώτατης Κοινής Επιτροπής μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα αρχίζουν και προετοιμασίες για τη στάθμευση στρατιωτικών δυνάμεων της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης, καθώς και την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24112020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog