..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Έξαρση θανάτων από ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ – Ιδιαίτερα επικίνδυνο το άτμισμα ελαίου κάνναβης


Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν στις ΗΠΑ περιστατικά που σχετίζονται με μια μυστηριώδη αναπνευστική πάθηση, που έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί ως τώρα 1299 κρούσματα της νέας νόσου σε 21 πολιτείες. Η αύξηση μέσα σε μόλις μια βδομάδα είναι πολύ μεγάλη, όταν είχαν σημειωθεί 18 θάνατοι και 1080 κρούσματα. Το κοινό στοιχείο των θυμάτων ήταν η συνήθειά τους να καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αν κι οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα προβεί επισήμως σε σύνδεση της ασθένειας με κάποιο συγκεκριμένο προϊόν ή συστατικό ηλεκτρονικού τσιγάρου, προειδοποιούν πως η χρήση ελαίων ατμίσματος που περιέχουν THC την ψυχοδραστική ουσία που περιέχει η κάνναβη, είναι ιδιαίτερη επικίνδυνη.

Η ραγδαία εξάπλωση της νόσου έχει οδηγήσει τις αρχές στις ΗΠΑ να απευθύνουν έκκληση στο κοινό να μη χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, ιδιαίτερα με έλαια που περιέχουν THC.

Ήδη ορισμένες πολιτείες, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Μίσιγκαν και το Ρόουντ Άιλαντ έχουν απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρονικού τσιγάρου με γεύσεις, ενώ στη Μασαχουσέτη έχει υποβληθεί τετράμηνη απαγόρευση πώλησης όλων των προϊόντων ατμίσματος, με ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίπτει προσφυγή των εταιρειών ενάντια στην απόφαση.

Μια σειρά εταιρείες λιανικής και διαδικτυακής πώλησης ανακοίνωσαν επίσης ότι σταματούν με την πώληση ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Άινλι πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες να απαγορεύσουν την πώληση προϊόντων ατμίσματος με γεύσεις και προέλευση από κανναβινοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog