..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Η ΝΔ υλοποιεί ότι ψήφισαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ


Η «συνέχεια» στη νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης, όπως αυτή καταγράφηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, δεν θα μπορούσε παρά να αφορά όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο για την προώθησή της. 

Κι αν η κυβέρνηση ΝΔ, σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά, έπιασε το νήμα από την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που ψήφισε πέρσι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αναγγείλει σήμερα νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έπιασε το νήμα... από τον εαυτό της! 

Οπως ακριβώς η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κατάπιε αμάσητη την απεργοκτόνα νομοθετική διάταξη που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τον Γενάρη του 2018, αρνούμενη ακόμα και να κηρύξει απεργία, έτσι ακριβώς και τώρα, σε μια ανακοίνωση 800 λέξεων για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα που προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης, ούτε βέβαια και για τις άλλες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τη νέα κλιμάκωση της επίθεσης στο Ασφαλιστικό. 


Και τι να πουν, άλλωστε... Μόνο να χαιρετίσει την εξέλιξη θα μπορούσε η συνδικαλιστική μαφία, ο αρχηγός της οποίας άλλωστε έχει δηλώσει ξεδιάντροπα ότι τάχα «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της»!

Αυτοί που είναι πραγματικά αστείοι, βέβαια, είναι... το ΣΥΡΙΖΑίικο κομμάτι της «παρέας» των εργατοπατέρων, η παράταξη ΕΑΚ, η οποία αφού συμμετείχε στην προσπάθεια να μην κουνηθεί φύλλο στο προηγούμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεχίζει απτόητη παρέα με τα συνεταιράκια της στην ηγεσία της ΓΣΕΕ τα όργια νοθείας και το απροκάλυπτο μπάσιμο της εργοδοσίας στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τώρα - μετά την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση - διαμαρτύρεται τάχα... για την «πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» (!) και την αφωνία της για τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα.

Τα σημειώνουμε όλα αυτά ακριβώς γιατί για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν ότι συστατικό στοιχείο της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, είναι και ο αγώνας για να πεταχτούν τα τσιράκια τους έξω από τις γραμμές των συνδικάτων!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog