..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ Νέο εξώδικο της ΔΑΣ για να ανακληθούν οι νόθοι αντιπρόσωποι και να αρχίσει το Συνέδριο


Νέο εξώδικο απέστειλαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ προς τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, προκειμένου να ανακαλέσει τους νόθους αντιπρόσωπους, στους οποίους έχει διανείμει κάρτες και να ξεκινήσει κανονικά το Συνέδριο.

Το εξώδικο της ΔΑΣ που διαβάστηκε και στη συγκέντρωση Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που γίνεται από το πρωί του Σαββάτου έξω από το ξενοδοχείο «Elite», όπου ήταν προγραμματισμένο το Συνέδριο, έχει ως εξής:

«ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Των αντιπροσώπων της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

ΠΡΟΣ




Την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία "Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)", που εδρεύει στην Αθήνα και επί των οδών Πατησίων, αριθμός 69 και Αινιάνος, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

Η μέχρι σήμερα στάση σας αποδεικνύει την κατηγορηματική άρνησή σας για διεξαγωγή Συνεδρίου με νόμιμα και καταστατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους Ομοσπονδιών και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων. Η επιδίωξή σας για πραγματοποίηση Συνεδρίου με νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες υπαγόρευσε και τη συστηματική από την πλευρά σας παραβίαση του καταστατικού της ΓΣΕΕ και κάθε συλλογικής διαδικασίας, αφού ουδέποτε συγκαλέσατε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και την προετοιμασία της διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή, ζητάμε -όπως κάνουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα- να ανακαλέσετε άμεσα όλες τις κάρτες αντιπροσώπων που έχετε -με πρωτοφανείς τρόπους- διανείμει σε εργοδότες και νόθα "εκλεγμένους" αντιπρόσωπους, να συγκαλέσετε άμεσα τα αρμόδια όργανα και επιτροπές για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων, να χορηγήσετε κάρτες σε όσους αντιπρόσωπους πραγματικά το δικαιούνται και πάντως όχι στους εργοδότες και στους "εκλεγμένους" με νοθείες "αντιπρόσωπους", για να ξεκινήσει επιτέλους Συνέδριο εργαζομένων.

Ζητάμε Συνέδριο εκλεγμένων αντιπροσώπων από τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα για να συζητήσει ουσιαστικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης της χώρας μας».

Σχετικά:

1) ΠΑΜΕ: Μέσα στα σωματεία φτιάχνετε καριέρες να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες!

2)  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει τελειωμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog