..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Εμείς στα συλλαλητήρια και οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο, αυξάνονται και οι εμπλοκές μεταξύ πολεμικών αεροσκαφών της γείτονος χώρας και ελληνικών.

Στις 9 Γενάρη 2019 σημειώθηκαν έξι εικονικές αερομαχίες μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεων των συνολικά 16 τουρκικών αεροσκαφών που προχώρησαν σε εννέα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και  10 παραβάσεις του FIR Αθηνών. 

Σημειώνεται πως τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη, που προχώρησαν σε παραβάσεις και παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο, ήταν οπλισμένα. 


Μια νέα εικονική αερομαχία σημειώθηκε στις 18 Γενάρη 2019 στο Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών που πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Κουνελονήσι και Φαρμακονήσι.

Οι υπερπτήσεις έγιναν από δύο οπλισμένα τουρκικά F-16, τα οποία πραγματοποίησαν συνολικά 20 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Για τις νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς η Άγκυρα φροντίζει να υπενθυμίζει καθημερινά και με προκλητικό τρόπο τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 μπήκε το μεσημέρι στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, στα 18.000 πόδια. Νωρίτερα, τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από το Κουνελονήσι, νοτίως του Αγαθονησίου, στα 20.000 πόδια.

Σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, πάνω από το βορειοανατολικό Αιγαίο, προχώρησαν σήμερα 21 Γενάρη 2019 τρεις σχηματισμοί από τουρκικά F-16. Τονίζεται πως από τα συνολικά οκτώ αεροσκάφη, τα δύο ήταν οπλισμένα και πως οι σχηματισμοί αναχαιτίστηκαν από ελληνικά πολεμικά, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή. 

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog