..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους στρατιώτες λόγω των εορτών


 ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους στρατιώτες λόγω των εορτών.

Οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ευθύνη της κυβέρνησης, υποχρεώνονται σε μια σειρά από έξοδα, που επιβαρύνουν σοβαρά τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας.

Ένα μεγάλο έξοδο για τους φαντάρους αποτελεί η μετακίνηση τους, ιδιαίτερα όπως κατά την περίοδο των εορτών.

Η κυβέρνηση τη στιγμή που δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς και η χώρα μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις νατοϊκές χώρες για αυτούς, διαθέτει πενιχρά ποσά για τους στρατευμένους νέους. Αυτή την περίοδο των εορτών χρειάζεται να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 12.000 ευρώ. 

Να τους χορηγηθεί ΤΩΡΑ εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ. Επίσης στους στρατευμένους νέους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, να δοθεί εφάπαξ ενίσχυση ύψους 751 ευρώ. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χορήγηση των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων στους οπλίτες για την περίοδο των εορτών;

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog