..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Αλ. Μητρόπουλος: Nτροπή! Αντάλλαξαν την προσωπική διαφορά με τα αναδρομικά!


Ανήθικο παιχνίδι κυβέρνησης–δανειστών σε βάρος των συνταξιούχων μας!

Αντάλλαξαν την προσωπική διαφορά με τα αναδρομικά!
(περικοπές, Δώρα, Εισφορά Αλληλεγγύης)

Επιχειρείται παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ενόψει δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016)

Ιδού το κείμενο

Ι. Είναι πρωτάκουστο! Είναι πρωτοφανές! Είναι ανίερο!

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν ΜΟΝΟ στην αναστολή (ΟΧΙ την ακύρωση) και ΜΟΝΟ για τους παλιούς συνταξιούχους (πριν τις 13-5-2016) των προνομοθετημένων περικοπών (σελ. 51 του Προϋπολογισμού 2019), με …αντάλλαγμα να ΜΗΝ επιστραφούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τις περικοπές των ετών 2012, 2015, 2016 και από την κατάργηση των Δώρων και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), παρότι οι διατάξεις που τις προέβλεπαν κρίθηκαν αμετάκλητα αντισυνταγματικές με αποφάσεις και των τριών ανωτάτων Δικαστηρίων μας (Συμβούλιο Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ανώτατο Ειδικό).

ΙΙ. Την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του πανηγύριζαν στη Βουλή (22/11/2018) ότι πέτυχαν, δήθεν χωρίς αντάλλαγμα, να ανασταλούν οι προνομοθετημένες περικοπές των παλαιών (προ 13-5-2016) συντάξεων, σύμφωνα με νόμους που οι ίδιοι εισηγήθηκαν και με θέρμη υπερψήφισαν (ν. 4272/2017, 4549/2018), είχαν ήδη συμφωνήσει(!) με τους δανειστές να ΜΗΝ εφαρμόσουν τις αποφάσεις των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων (όσες έχουν ήδη εκδοθεί αλλά και όσες πρόκειται εντός ημερών να εκδοθούν) οι οποίες έχουν δικαιώσει συνταξιούχους και εργαζομένους.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει (βλ. τις από 5, 8, 12 και 16/11/2018 ανακοινώσεις της ΕΝΥΠΕΚΚ), πλήθος δημοσιευμένων δικαστικών αποφάσεων από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας αναγνώρισαν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και διέταξαν την κυβέρνηση:

α. Να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις στα προ του 2012 επίπεδα,

β. Να επιστρέψει τα αναδρομικά των προηγουμένων ετών από τα Δώρα και την παρανόμως παρακρατηθείσα Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και

γ. Να καταβάλει εφεξής και εφ’όρου ζωής τα Δώρα στους συνταξιούχους και για όλο τον εργασιακό βίο στους εργαζομένους.

Έτσι η κυβέρνηση, με την από 21/11/2018 Συμφωνία-Έκθεση Ενισχυμένης Επιτήρησης (“Enhanced Surveillance Report, Institutional Paper 090, Greece, November 2018”, σελ. 4-5), αντάλλαξε περικοπές ύψους περίπου 2 δις ευρώ με αναδρομικά κάθε είδους ύψους πάνω από 8 δις ευρώ!!

Το «παζάρεμα» έγινε πίσω από τις πλάτες τού πολύπαθου λαού και εις βάρος του!!

ΙΙΙ. Εκτός των άλλων, είναι απολύτως προκλητική, ταυτόχρονα δε και κυνική, η παρέμβαση κυβέρνησης και δανειστών, ειδικά σ’αυτή τη χρονική συγκυρία και για τα συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα, αφού οι περισσότερες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου έχουν αμφισβητηθεί για αντισυνταγματικότητα και από μέρα σε μέρα επίκειται η έκδοση αποφάσεων επί προσφυγών που έχουν συζητηθεί στις 4-10-2017 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η απαράδεκτη αυτή συμφωνία τής κυβέρνησης με τους δανειστές έπρεπε να είχε αποφευχθεί πολύ περισσότερο που, στα μέσα Μαΐου 2018, ο τότε Πρόεδρος του ΣτΕ είχε παραιτηθεί επειδή -όπως είχε υποστηρίξει-  υπήρχε παρέμβαση από την κυβέρνηση στη λειτουργία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δημοσιεύει σήμερα το σχετικό απόσπασμα τής απαράδεκτης Συμφωνίας-Έκθεσης μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης (“Enhanced Surveillance Report, Institutional Paper 090, Greece, November 2018”, σελ. 4-5),  που αναφέρεται στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν ήδη εκδοθεί καθώς και σε όσες εκκρεμούν και αναφέρονται σε νομοθετημένες από τους μνημονιακούς νόμους περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και άλλες παροχές.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει την ανίερη συμφωνία εκχώρησης των αναγνωρισμένων ως περιουσιακών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και εργαζομένων που, σύμφωνα με τους δανειστές, αποτελούν «δημοσιονομικό κίνδυνο» και μπορούν να …διαταράξουν τη διαδικασία επίτευξης των δρακόντειων δημοσιονομικών στόχων, των σκληρότερων για τον λαό μας που ΚΑΙ αυτοί έχουν συμφωνηθεί ερήμην του από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


ΕΝΥΠΕΚΚ info@enypekk.gr μέσω mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog