..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΚΚΕ: ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΕ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"


Ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των γυναικών πίσω από τη στρατηγική της ΕΕ και βιομηχάνων για την «ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

Στη συζήτηση για τις «υπηρεσίες φροντίδας στην ΕΕ για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η στρατηγική ΕΕ και βιομηχάνων για ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των γυναικών στόχο έχει την ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και εκμετάλλευσή τους. Πίσω από ανέξοδες ευχές στην έκθεση η φροντίδα της οικογένειας, των ηλικιωμένων αντί για κοινωνικό δικαίωμα και ευθύνη μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση η οποία το πολύ-πολύ να μοιράζεται ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες. Προτείνεται μάλιστα και η απόσυρση των γυναικών από την εργασία για να φροντίσουν μέλη της οικογένειας, έναντι επιδότησης. Τη διάλυση κι εμπορευματοποίηση υποδομών και υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας,  ΕΕ και  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλούν «στοιχειώδες δίκτυο δημόσιων και ιδιωτικών δομών» με την εργατική λαϊκή οικογένεια να φορτώνεται αβάσταχτα βάρη για τα αυτονόητα.

Η δε συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική εργασία έρχεται σε σύγκρουση με τη μητρότητα άλλωστε και με σφραγίδα του Δικαστηρίου της ΕΕ νομιμοποιήθηκε πρόσφατα η απόλυση εγκύων.
Οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων με τον ταξικό  αγώνα τους και την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του εκμεταλλευτικού συστήματος να κάνουν πράξη την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους».

15/11/2018 
                                  
 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog