..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Οι υμνητές της χούντας και των ναζί....... ενοχλήθηκαν.

Ο γκαιμπελίσκος υμνητής της χούντας και Χίτλερ Χρήστος Παπάς χαιρετά ναζιστικά. Οι στρατιώτες με υψωμένοι την γροθιά αποδίδουν τιμή στους νεκρούς φοιτητές

Από το σκοτάδι βγήκε ο γερμανοντυμένος ναζιστής Παππάς Χρήστος. Ενοχλήθηκε από τη συμμετοχή στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.

Κάθε λαϊκή εκδήλωση που αναδεικνύει τον ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και αποκαλύπτει τον ρόλο της χούντας, τους ερεθίζει. Ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των κάθε λογής φασιστών. Κάνουν κάθε τι για να καταργήσουν την ιστορική μνήμη και να συγκαλύψουν τον βρώμικο ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών και της χούντας, την οποία εξυμνούν. Σαν γνήσιος γκαιμπελίσκος, αναφέρει στην ερώτησή του ότι δήθεν από την παρουσία των στρατιωτών στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, ξεσηκώθηκε «κοινωνική κατακραυγή και σάλος», εννοώντας το σινάφι του.

 Βρίσκουμε απολύτως φυσιολογικό να θίγεται από την άξια ενέργεια των φαντάρων ένας τύπος, όπως ο Παππάς, δηλαδή ένα ναζίδι που λατρεύει τον αγκυλωτό σταυρό, ντυνόταν με τις στολές της τις στολές της Βέρμαχτ και τα διακριτικά των Ες – Ες, μάθαινε παιδάκια να χαιρετούν ναζιστικά, προσκυνούσε τον αγαπημένο του Μουσολίνι και πολλά άλλα. 

 Ο Παππάς είναι θαυμαστής της χούντας των συνταγματαρχών, των στρατιωτικών που με τη στήριξη των ΗΠΑ και υπηρετώντας τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης επέβαλαν τη δικτατορία. Για τον ίδιο είναι «προδότης» ο αξιωματικός Μουστακλής που αντιτάχθηκε στο φασισμό και βασανίστηκε απάνθρωπα από τα κτήνη των ΕΤΑ – ΕΣΑ.

Ο Παππάς, που ο ίδιος και η ναζιστική οργάνωση που είναι υπαρχηγός δεν αναγνωρίζει νεκρούς στο Πολυτεχνείο, είναι με αυτούς που έδωσαν την εντολή να μπει το τανκ στο Πολυτεχνείο κι όχι με εκείνους τους στρατιώτες που βοήθησαν όσους αντιστάθηκαν τις μέρες εκείνες.

   Τέτοιο στρατό θέλει ο Παππάς.

Θέλει στρατό που συνεργάζεται με τους κατακτητές και υπηρετεί τη ναζιστική θεωρία του «ζωτικού χώρου» δολοφονώντας πατριώτες και αγωνιστές.

Θέλει στρατό που επιβάλλει δικτατορίες και χούντες εκτελώντας τις εντολές των ιμπεριαλιστικών κέντρων, καταλύοντας τη δημοκρατία, βασανίζοντας και σκοτώνοντας ανθρώπους, συνυπογράφοντας το έγκλημα της Κύπρου.    

Οι στρατιώτες που καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο σήκωσαν τις γροθιές όπως οι εξεγερμένοι φοιτητές του 1973. Αυτούς τους στρατιώτες τους σιχαίνεται ο Παππάς.

Για τον ναζιστοτσολιά αυτόν προκαλούν το «κοινό αίσθημα» και πρέπει να υποστούν κυρώσεις οι στρατιώτες που δηλώνουν ότι «έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» οι φαντάροι, οι στρατιώτες  που φωνάζουν πως δεν «πολεμούν για ΗΠΑ, Γερμανία».

Τα ναζισταριά, όμως, ξεχνούν κάτι …απλό: «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά» (από τα συνθήματα εκείνα που δεν αρέσουν στον Παππά). 

Για αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα τους φασίστες, τους ναζιστές, οι στρατιώτες δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ξεχάσουν τη συνδικαλιστική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση και δράση που είχαν αναπτύξει πριν τη στρατιωτική τους θητεία.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, ο λαός μπορεί να κάνει πράξη τα ιδανικά και τις αξίες του, με δυνατό ΚΚΕ να τσακίσει το ναζι-φασισμό και το εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.


902- ημερόδρομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog