..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου στη Θάσο




ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου στη Θάσο.

Είκοσι δύο (22) νεφροπαθείς της νήσου Θάσου αναγκάζονται 3 φορές την εβδομάδα να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Καβάλας ή άλλες κλινικές για να πραγματοποιούν αιμοκάθαρση, ζώντας μια πραγματική ταλαιπωρία με τις πολύωρες και δαπανηρές  μετακινήσεις.

Αίτημά τους είναι να δημιουργηθεί μονάδα αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου Θάσου, προκειμένου να μη βιώνουν πρόσθετη ταλαιπωρία με τις μετακινήσεις.

Το αίτημά τους είναι δίκαιο και η υλοποίησή του αναγκαία προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον η ήδη βεβαρημένη υγεία τους.

Επιπρόσθετα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Θάσος αποτελεί τουριστικό προορισμό και η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης έχει σαν συνέπεια να αποκλείονται τουρίστες και ετεροδημότες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αιμοκάθαρση.

Απαιτείται να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Πρίνου, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και του κράτους, εξοπλισμό του με όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος των 22 νεφροπαθών της Θάσου.

Οι βουλευτές 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog