..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ: Για τους άπιστους Θωμάδες. ΝΑΙ. Εγιναν πλειστηριασμοί


Εναν «μίνι» απολογισμό των «επιτευγμάτων» της στους πλειστηριασμούς ακινήτων και τις κατασχέσεις για χρέη στην Εφορία δημοσιοποίησε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 21 Μάρτη, από τους 318 πλειστηριασμούς που διενεργήθηκαν, 37 ανεστάλησαν, 185 ολοκληρώθηκαν με κατακύρωση του ακινήτου σε υπερθεματιστή, ενώ 96 υπήρξαν άγονοι. 

Σε ό,τι αφορά τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων, αυτές έφτασαν τις 17.500 μόνο τον τελευταίο μήνα, μέσω της Εφορίας, ενώ σε καθημερινή βάση διενεργούνταν 711 κατασχέσεις, για όσους οφείλουν ποσά πάνω από 500 ευρώ. 

Είναι φανερό ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός της κυβέρνησης έχει πάρει φωτιά ενόψει της τέταρτης «αξιολόγησης» και ενώ ετοιμάζονται αλλαγές στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σε βάρος βέβαια των οφειλετών. 

Η κυβέρνηση τρέχει να πιάσει τα πλάνα της σε εισπράξεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση και το μαστίγιο, όπως κάνει σε βάρος όσων διαδηλώνουν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. 

Η «μετά μνημόνιο» εποχή είναι ήδη εδώ και το φωνάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog