..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΕΡΤ: Πάγια τακτική του ΚΚΕ να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ


Σε απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ, τα «λαγωνικά» της ασχολήθηκαν με την προκαταρκτική για την υπόθεση «NOVARTIS», με αφορμή την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων. 

Εκεί λοιπόν, αφού εξάντλησαν όλα τα φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικα επιχειρήματα, στον ανταγωνισμό τους με τα άλλα αστικά κόμματα, η κεντρική παρουσιάστρια θύμισε ότι το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει πρώτο από την Επιτροπή, λέγοντας: 

«Είναι πάγια τακτική του ΚΚΕ να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και να αποχωρεί ...γενικώς». 

Είναι εμφανής η προσπάθεια της ΕΡΤ να δημιουργήσει «γενικώς» εντυπώσεις για την πεντακάθαρη στάση του ΚΚΕ και στο ζήτημα της «NOVARTIS». Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή ότι στόχος της Επιτροπής δεν είναι η διερεύνηση της αλήθειας, στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό, αλλά η αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και η συμβολή στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. 

Γι' αυτό το ΚΚΕ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει, όπως και έκανε, όταν οι εκτιμήσεις του επιβεβαιώθηκαν από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις της Επιτροπής. 

Για παράδειγμα, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει προς εξέταση τους προστατευόμενους μάρτυρες και περιορίστηκε στους εμπλεκόμενους πολιτικούς, που είχαν άλλωστε μιλήσει και στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ολα αυτά, βέβαια, δεν είναι «γενικώς», αλλά απτά και συγκεκριμένα. Καλό θα ήταν, επομένως, να λείπουν οι εξυπναδούλες των δημοσιογράφων - προπαγανδιστών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συχνότητα της ΕΡΤ, όταν αναφέρονται στο ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε την εξής δήλωση για την αποχώρηση του ΚΚΕ από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση «Novartis»:

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με την στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Είχαμε τονίσει ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, άρα μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες ακόμα και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί "ευθύνης υπουργών", άρα και το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση χωρίς εμπόδια, χωρίς καμία δικαιολογία.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συζητάνε το ζήτημα περί αρμοδιότητας ή μη της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα και σε αυτή την προσπάθεια βρίσκουν στήριξη και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής.

Εμείς, λοιπόν, αποχωρούμε από τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα παρακολουθούμε τη λειτουργία της Επιτροπής, εφόσον επανεξετάσει τη στάση και μπει στην ουσία της υπόθεσης, που σημαίνει πλήρη εξέταση των στοιχείων, εξέταση όλων των μαρτύρων ακόμα και των προστατευόμενων με τη φυσική τους παρουσία και το ονοματεπώνυμο και μετά των φερόμενων ότι έχουν εμπλοκή στα συγκεκριμένα αδικήματα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ξανασκεφτούμε ενδεχόμενα τη στάση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog