..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

''ΑΥΓΗ'' : Το ΚΚΕ «εγκληματεί» γιατί έχει ως πρώτο πολιτικό στόχο την ανατροπή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα«Είναι εθνικής σημασίας πολιτικό έγκλημα, για όσους νοιάζονται πραγματικά για το λαό, να θέτουν ως πρώτο πολιτικό στόχο την ανατροπή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα και την ΕΕ». 

Η παραπάνω «έμπνευση», που απευθύνεται κυρίως προς το ΚΚΕ, ανήκει σε γνωστό αρθρογράφο της «Αυγής», ο οποίος σε προηγούμενο πόνημα επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού και ξεστόμιζε χυδαίες συκοφαντίες για «ανοχή» του ΚΚΕ προς τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα κάνει ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» και μάλιστα «εθνικό» την ανάγκη να συγκρουστεί ο λαός με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τη στρατηγική του κεφαλαίου, που υπηρετεί επάξια η σημερινή κυβέρνηση, με τον «αριστερό» μανδύα, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Πέραν όλων των άλλων, η λογική της «Αυγής» είναι ότι οι εξελίξεις στην περιοχή απαιτούν ισχυρές συμμαχίες και σταθερότητα, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί. Και ότι είναι «έγκλημα» να τον αμφισβητεί κανείς, όταν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή οξύνεται. 

Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»!

 Πάει πολύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει με τα μπούνια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, για το συμφέρον της αστικής τάξης, που «ξεπλένει» τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που βρίσκει «διαβολικά καλό» τον Τραμπ, να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι «εγκληματεί», επειδή δεν στηρίζει τα βρώμικα σχέδιά τους και καλεί το λαό να τα αντιπαλέψει και να οργανώσει την αντεπίθεση. 

Σε τελική ανάλυση, αν ψάχνουν για «εγκληματίες» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη...

Την σκυτάλη πήρε ο Γ. Δραγασάκης που με μπαγαποντιές προσπάθησε χτες  να καταλογίσει στο ΚΚΕ ότι τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό, «απαντώντας» στην κριτική του Κόμματος ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί προσδοκίες για βελτίωση της ζωής του λαού αν ανακάμψουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. 

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και είπε: «Καλείτε τον κόσμο να κάνει διαδηλώσεις για τη διεκδίκηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό τι είναι; Εξανθρωπισμός (του καπιταλισμού); Πείτε το όπως θέλετε. Για εμάς είναι αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων, για να υπάρξουν "όπλα" στα χέρια των αδυνάτων να αγωνιστούν. 

Και αυτός ο αγώνας γίνεται και από τα κάτω, γίνεται και από το επίπεδο της κυβέρνησης, γίνεται και στην Ευρώπη από τις δυνάμεις που επίσης κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση και γίνεται σε όλο τον κόσμο». 

Αφού λοιπόν ο υπουργός και η κυβέρνηση συμπάσχουν τόσο με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ας ξεκινήσουν από τα «απλά» που ζητάει το ΚΚΕ: 

Ας φέρουν κι ας ψηφίσουν στη Βουλή την πρόταση νόμου όπου περιέχονται οι βασικές διεκδικήσεις των συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπως αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις κ.ά. 

Και μόνο το γεγονός ότι την έχουν καταχωνιάσει εκεί που δεν την βλέπει ανθρώπου μάτι, αποδεικνύει πολλά για τις σοφιστείες που σκαρφίζονται ο Δραγασάκης και άλλοι για να απαντήσουν στην κριτική του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog