..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τι μαγειρεύει η υπερκινητικότητα τοα Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ


Με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο συναντήθηκε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζ. Πάιατ, με θέμα το κλείσιμο της 4ης «αξιολόγησης». 

Ηταν μία μόνο από τις πολλές συναντήσεις του πρέσβη, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον βρίσκεις από κάτω. Μέσα σε ένα μόλις μήνα, και μόνο απ' όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Πάιατ: Μετέβη στο Μαξίμου συνοδεύοντας εκεί γερουσιαστές των ΗΠΑ σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Πάνω στην «τούρλα» του Σκοπιανού, πήγε στο υπουργείο Αμυνας, όπου είδε τον Π. Καμμένο, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ και μάλιστα δυο φορές, με τη μία να έχει στο επίκεντρο τα θέματα και της «Novartis». 

Συναντήθηκε ακόμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, για να συζητήσουν το λεγόμενο «εθνικό σχέδιο» της κυβέρνησης για την οικονομία. 

Συνάντησε επίσης μια σειρά στελεχών της περιφερειακής διοίκησης, από κομβικές για τις ΗΠΑ περιοχές της χώρας, πριν οι εν λόγω παράγοντες φύγουν για επίσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Επίσης, με φόντο την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, έσπευσε ξανά στο Αμυνας, όπου συναντήθηκε απευθείας με τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, ενώ ήδη έχει «κλείσει συμμετοχή» για την άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας που θα γίνει με διεθνή συμμετοχή τις επόμενες μέρες. 

Αν κανείς συνδυάσει αυτήν την αξιοσημείωτη κινητικότητα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τη διάθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υπηρετήσει τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της αστικής τάξης, τότε το βαρύ πρόγραμμα του πρέσβη θα πρέπει να ανησυχεί σοβαρά το λαό.



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 10032018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog