..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη του Θ. Παφίλη στην ΕΡΤ 1: Σκάνδαλο στην υπόθεση «Novartis» υπάρχει. { Video}


Η υπόθεση «Novartis» είναι σκάνδαλο αλλά αυτό που γνωρίζει ο κόσμος από την εμπειρία του είναι πως αυτά που έκανε η εταιρεία είναι η συνηθισμένη πρακτική των μεγάλων μονοπωλίων στο χώρο του φαρμάκου που έχει στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής 16 Φλεβάρη.


Ο Θ. Παφίλης επανέλαβε ότι το ΚΚΕ συμφωνεί στην πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης διαφθοράς, αλλά δεν τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει κάθαρση στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς όπως είπε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ότι είναι αντικείμενο κέρδους το φάρμακο, η υγεία η ζωή και ο θάνατος του ανθρώπου».

Σε ερώτηση για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σημείωσε πως σε κάθε κοινωνία οι νόμοι είναι ταξικοί, άρα δεν μπορεί να υπάρχει «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ίδια η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της δικαιοσύνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε επίσης τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι πρέπει να ειδωθούν στο πλαίσιο της «μεγάλης εικόνας» που αφορά τη «σφαγή» των μεγάλων ιμπεριαλιστών για μοίρασμα αγορών, πηγών και δρόμων της Ενέργειας.

Προειδοποίησε μάλιστα τους κινδύνους που υπάρχουν όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και πρέπει να σταθούν ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και και συνολικά σε ένα σύστημα που όταν δεν μπορεί αλλιώς καταφεύγει στον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog