..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ν. Παππάς-Απ. Τζιτζικώστας: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εγγύηση οι.... ΗΠΑ!!!!!


Το πρωί στήνουν καβγάδες για το όνομα της ΠΓΔΜ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και το απόγευμα βάζουν τα «μαχαίρια στα θηκάρια» και μοιράζουν διαβεβαιώσεις, εντός και εκτός, ότι οι στρατηγικοί στόχοι και τα «οράματα» του κεφαλαίου είναι αδιαπραγμάτευτα. 

Ο λόγος για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της ΝΔ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προχτεσινή παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα. 

Ο Ν. Παππάς εκθείασε τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή και μεταξύ άλλων είπε, δείχνοντας προς Σκόπια μεριά: «Τώρα που οι δυνατότητες είναι μπροστά μας, να το αισθανθούμε και οι ίδιοι, ότι και η Ελλάδα, και η Βόρεια Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αν ανοίξει την περπατησιά της και τον βηματισμό της και προς το Βορρά και παίξει αυτόν τον ιδιαίτερο στρατηγικό ρόλο». 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε πως «θέλουμε ισχυρή και δυναμική παρουσία των ΗΠΑ και των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία», ώστε το 2018 να είναι «ένα έτος - κλειδί, ένα έτος - σταθμός για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις (...) ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή, με μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα, έτσι όπως διαμορφώνεται στη γειτονιά μας, στη Ν/Α Ευρώπη, αλλά και ανατολικότερα της Ελλάδας». 

Ομολογούν δηλαδή και οι δυο τη δέσμευση των κομμάτων τους στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, με τους οποίους συνδέονται άρρηκτα και τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. 

Πλευρά αυτών των σχεδιασμών είναι και η διευθέτηση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, για την οποία, κατά τα άλλα, εθνικιστές και κοσμοπολίτες τσακώνονται και κάνουν φασαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog