..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δυναμική κινητοποίηση, του ΠΑΜΕ, στα Δικαστήρια του Βόλου ενάντια στους πλειστηριασμούς


Με τη δυναμική παρέμβαση και συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας στο χώρο των Δικαστηρίων του Βόλου, ματαιώθηκαν πέντε πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Ειρηνοδικείο το απόγευμα τη Τετάρτης.

Οι διαδηλωτές μοίραζαν ανακοίνωση, στην οποία έγραφε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε για το κλείσιμο της 3ης "αξιολόγησης" βάζει παραπέρα στο στόχαστρό της τη λαϊκή κατοικία.

Σύντομα, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στη ζωή με τις επιπτώσεις της έντασης της εκμετάλλευσης και του ανοίγματος νέων κερδοφόρων πεδίων για τα μονοπώλια. Το σπίτι τους και το σπίτι του συναδέλφου, του γείτονα κινδυνεύει, τώρα ακόμα περισσότερο, από τις κατασχέσεις του κράτους και των τραπεζών. Η δαμόκλειος σπάθη του αντιαπεργιακού νόμου επικρέμαται πάνω από τα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί που η εκμετάλλευση, οι απειλές και η τρομοκρατία επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο, κάνουν πιο επιτακτική την οργάνωση της πάλης.

Γι' αυτό χρειάζεται σχέδιο και προπάντων δράση για την οργάνωση του αγώνα από εδώ και πέρα, χωρίς καθυστέρηση και αναμονές. Η πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς, για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς, είναι ορισμένα από τα μέτωπα αιχμής. Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος προσφέρουν πλούσια πείρα, που πρέπει να συζητηθεί και να αξιοποιηθεί στην αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά της, τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουμε συνέχεια, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας, όπου, μεταξύ των άλλων αιτημάτων του ταξικού κινήματος, να διεκδικήσουμε:

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση.

Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας».

902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog