..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: Προάγγελος αναγνώρισης..... πρωτευουσών!!!!!!!!!!!!


Στα τέλη Νοέμβρη του 2015, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου επισκέφτηκε το ισραηλινό Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν. 

Σύμφωνα με έναν ισραηλινό ιστότοπο,www.i24news.tv,που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, ο Αλ. Τσίπρας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τη φράση «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας» (στα αγγλικά, «With great honor to be in your historical capital and to meet your excellencies»). 

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναπαρήγαγαν τότε ορισμένα ΜΜΕ και στην Ελλάδα. 

Με άλλα λόγια, δύο ακριβώς χρόνια πριν ο Τραμπ ανακοινώσει ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζοντας «φωτιά στα τόπια» της Μέσης Ανατολής, ο Ελληνας πρωθυπουργός το είχε κάνει έμμεσα, υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ. 

Τόσο πολύ «κουμπώνουν» τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή, που ο Ελληνας πρωθυπουργός φαίνεται να έχει αποκτήσει ...ενορατικές ικανότητες σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των Αμερικανών. 

Κι αφού έχει το χάρισμα, σπεύδει να το αξιοποιήσει...


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16122017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog