..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μακρόνησο. Ξεφτίλα δίχως πάτο...


Μερικοί ΣΥΡΙΖΑίοι χασκογελούσαν γύρω από τον Γραμματέα τους, Π. Ρήγα, ενώ αυτός κατέθετε στεφάνι στη Μακρόνησο. Ο Γ. Κατρούγκαλος, ο «ψαλιδοχέρης» της Κοινωνικής Ασφάλισης, καμάρωνε ακουμπώντας πάνω στα ερείπια της Μακρονήσου, σαν να κρατάει κάποιο λάφυρο. Καμιά 50αριά θλιβερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωναν τη μοβ σημαιούλα τους κάτω από το άγαλμα του Δεσμώτη Μακρονησιώτη. Οι παραπάνω εικόνες καταγράφηκαν προχτές Κυριακή στη Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές.

Εικόνες που προκαλούν...

Στην αρχή προκαλούν γέλια για την κατάντια τους και στη συνέχεια οργή για την υποκρισία τους. Συνειδητοποίηση ότι πρόκειται για κόμμα δίχως ηθικούς φραγμούς, δίχως δισταγμούς όταν πρόκειται να ξεφτιλίσει αρχές και αξίες, να ποδοπατήσει την ηρωική αγωνιστική κληρονομιά του λαού μας.

Δυο - τρεις μέρες πριν σηκώσουν τις σημαίες της «Αντίστασης», οι ίδιοι που βρέθηκαν στη Μακρόνησο σήκωναν την «αστερόεσσα» των ΗΠΑ και χειροκροτούσαν τον Τσίπρα, που έσταζε μέλι για τον Τραμπ και εκθείαζε τη ...διαβολική καλοσύνη του! Γλεντούσαν για τις «επιτυχίες» της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της κυβέρνησης: Για την αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, για τα δισ. ευρώ που θα (ξανα)πάνε από το λαϊκό υστέρημα σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

Τα κυβερνητικά στελέχη πήγαν στη Μακρόνησο, εκεί που το αστικό κράτος «αναμόρφωνε» τους κομμουνιστές, τους πρώην ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες, επειδή αυτοί δεν υποτάσσονταν στους «εθνικούς στόχους» μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και μία μέρα μετά την επίσκεψη των ΣΥΡΙΖΑίων στη Μακρόνησο, ο πρωθυπουργός τους, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις ΗΠΑ, δήλωνε τη βαθιά ανησυχία του για τις «βαλλιστικές και πυρηνικές δοκιμές της Βορείου Κορέας, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια (!)», για όποιον πιάνει το υπονοούμενο... ακούγοντας τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο να υμνεί την ελληνική συμμετοχή στην ιμπεριαλισιτκή επέμβαση στην Κορέα το 1950.

Οι βρώμικες αποστολές ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ... Βρέθηκε στη Μακρόνησο, στο χώρο όπου «σώπαιναν οι λύκοι γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι». Στο χώρο από όπου χιλιάδες έφυγαν σακατεμένοι, ανάπηροι, πολλοί εξοντώθηκαν, όμως έμειναν αλύγιστοι μέχρι το τέλος, δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας και στέφθηκαν έτσι νικητές απέναντι στην αστική τάξη και το κράτος της.

Τι σχέση έχουν όμως με αυτό το μεγαλείο οι υπουργοί, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που από τις επικύψεις μπροστά στην αστική τάξη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το σαγόνι τους αγγίζει τα πόδια τους; Τι σχέση έχουν τα χιλιάδες παραδείγματα περήφανης στάσης των Μακρονησιωτών με τη μοιρολατρία, τον «ρεαλισμό» της υποταγής που κηρύττει η κυβέρνηση; Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι ήρωες με τις «αξίες» του σάπιου καπιταλισμού που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που αποτελούν «στρατηγικούς εταίρους» της ελληνικής κυβέρνησης;

Τι σχέση έχουν εκείνοι που «δεν υπέγραψαν», με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει «δήλωση» στον ιμπεριαλισμό την οποία δεν έχει υπογράψει, που είναι κόμμα - «δηλωσίας» στον καπιταλισμό από τα γεννοφάσκια του;

Τι σχέση έχουν οι χιλιάδες ζωντανοί και νεκροί αταλάντευτοι αγωνιστές, που η αστική εξουσία προσπάθησε να τσακίσει για πολλές δεκαετίες, μέσα κι έξω από το θανατονήσι, με την κυβέρνηση που την κανακεύουν όλα τα αστικά επιτελεία, όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, αφού κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους;

Καμιά σχέση δεν έχουν και αυτό το ξέρει πρώτη και καλύτερη η ίδια η κυβέρνηση, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ομως είναι και αυτό στοιχείο της μεγάλης του προσφοράς στο σύστημα. Με το ένα χέρι να καταδικάζεις το λαό στη φτώχεια και την εκμετάλλευση, και με το άλλο να σηκώνεις γροθιά για να τιμήσεις τους νεκρούς ήρωες αυτού του λαού. Απόλυτη σύγχυση, βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, μνημείο συκοφάντησης των αγώνων του λαού μας. Για να θολώσουν τα νερά της ταξικής - αντιλαϊκής πολιτικής τους, δεν διστάζουν μπροστά σε οποιαδήποτε ακροβασία. Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο κι αυτό πλέον γίνεται αντιληπτό και στον μέχρι χτες ανυποψίαστο...

άρθρο από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24102017

3 σχόλια:

  1. Πέρασα αρκετά χρόνια στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ μέχρι τον εννιαίο Συνασπισμό οπου και έμεινα . ΠΟΤΕ δεν "εφτυσα " εκεί που πέρασα παλεύοντας χιλιάδες μέρες . Ποτέ δεν ζήτησα ανταπόδοση η αναγνώριση . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ με χιδαίο τρόπο πρώην συντρόφους μου . Οσοι το κάνουν δεν έχουν καμμίά σχέση με την κουλτούρα και το ήθος της Αριστεράς . Είναι τύποι σαν τον ανδρουλάκη που αρμενίζουν κατα που φυσάει ο άνεμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στηρίζεις όμως αυτούς που πέρασαν και από το ΚΚΕ και από το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν με τον Καμμένο, "σκίζουν" μνημόνια, μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν φόρους,
      κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, βρίσκουν γλυκιά την Μέρκελ και τον Τράμπ, φέρνουν πυρηνικά στον Αραξο...................να το χαιρόμαστε το ήθος τέτοιας αριστεράς.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog