..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αλ. Τσίπρας : Είμαι ευτυχής. Τα δώσαμε όλα και ξεπεράσαμε τις..... διαφωνίες μας!!!!!!!!!!!!!


Στη γρήγορη υλοποίηση των 95 αντιλαϊκών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης επικέντρωσαν τις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η επικεφαλής του Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ.

«Συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση, όσο το δυνατόν συντομότερα», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προωθήσει έναν ακόμη γύρο σκληρών μέτρων προς όφελος της καπιταλιστικής ανάκαμψης, για να διατηρηθεί το «θετικό μομέντουμ» για την ελληνική οικονομία.

«Όλοι γνωρίζουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι γνωρίζουν ότι οφείλονταν σε διαφωνίες μεταξύ των θεσμών. Τώρα είμαι ευτυχής διότι πιστεύω ότι ξεπεράσαμε τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως επίτευγμα την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για τρία συνεχόμενα χρόνια, ενώ πανηγύρισε ότι «μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρνάει σελίδα». Μόνο που αυτή η «νέα σελίδα» είναι σπαρμένη με διαδοχικά κύματα αντιλαϊκών μέτρων, όπως καταμαρτυρά η προνομοθέτηση μέτρων για το 2019 και το 2020, καθώς και η διατήρηση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060.

Από την πλευρά της, η Κρ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στην «αξιοσημείωτη πρόοδο» που έχει επιτευχθεί «στην εφαρμογή των δύσκολων πολιτικών, περιλαμβανομένων και των πρόσφατων συνταξιοδοτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων».

«Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας», είπε, για να προσθέσει ότι η «αποφασιστική» εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την «ελάφρυνση» του χρέους, είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επιστροφή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την πετυχημένη έξοδό της από την επίσημη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, το συντομότερο δυνατό. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και η ίδια έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog