..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Τα παιδιά του..... ΣΕΒ!!!!!!!!!!!!!!!!


Σε συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας μίλησαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είδαμε διαγωνισμούς και διαπιστευτήρια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πώς αποτελεσματικότερα θα εξυπηρετηθούν τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης, στο πλαίσιο των σκληρών ανταγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, διαγωνίστηκαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση από το βήμα του 2ου «Thessaloniki summit», που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ολοκληρώθηκε χτες με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε σε μέτρα που έχουν ήδη παρθεί και σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με έμφαση στα «χρηματοδοτικά εργαλεία», στο «ζεστό» χρήμα και τις υπόλοιπες διευκολύνσεις που δίνει η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους και με επίκεντρο τη στήριξη των βιομηχάνων στη Β. Ελλάδα. Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός αναμενόταν να επαναλάβει το κυβερνητικό «αφήγημα» των επενδύσεων «με όρους και προϋποθέσεις», και του «παραγωγικού μοντέλου», «βασισμένου στην πραγματική παραγωγή και όχι στο μοντέλο των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και μεσαζόντων».

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα και για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, αφήνοντας πίσω, όπως είπε χαρακτηριστικά το «παρασιτικό μοντέλο κατανάλωσης, των εισαγωγών με δανεικά».
«Η υγιής παραγωγικότητα θεμελιώνεται μόνο στην πραγματική επένδυση που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της χώρας και στηρίζεται σε ένα εργατικό δυναμικό που αμείβεται με βάση την προσφορά», σημείωσε.
«Είναι μια επιχειρηματικότητα που σέβεται το περιβάλλον, επενδύει στην καινοτομία και σέβεται τον εργαζόμενο. Αυτό είναι το μοντέλο του αύριο, το μοντέλο της έντασης γνώσης».

Μια μέρα πριν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατέθετε στο συνέδριο τα δικά του διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο πλειοδοτώντας σε μέτρα στήριξής του.

«Το γεγονός ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο καλύτερα από πέρσι δε σημαίνει ότι πηγαίνουν καλά. Μασάζ στους αριθμούς κάνει η κυβέρνηση», ανέφερε «καρφώνοντας» την κυβέρνηση ότι κάνει λίγα για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας αλλά και για «διαπραγματευτική ανεπάρκεια» αφού, όπως είπε, «η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα συνειδητά με υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα δεν έχει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία γι' αυτό και μας δέσμευσαν με τέτοια πλεονάσματα».

Στη βάση αυτή πρόβαλε το κόμμα του ως ικανότερο να διαχειριστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, λέγοντας πως «εμείς θα μειώσουμε τους φόρους ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και στόχο να τον μειώσουμε κατά 30% εντός δύο ετών και το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός διετίας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτή τη μείωση εξοικονομώντας αντίστοιχες δαπάνες από ένα συμμάζεμα του Δημοσίου (...)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog