..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Εργαζόμενοι αυτοκτονούν και ο Νεφελούδης μας δουλεύει.


Μια εργαζόμενη 42 ετών, που επί 15 μήνες παρέμενε απλήρωτη από την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδη»), έδωσε τέλος στη ζωή της στα Γιαννιτσά.

 Το πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του τις ευθύνες της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης, για το αδιέξοδο που ζουν οι 1.400 εργαζόμενοι. 

Ωστόσο, ο γγ του υπουργείου Εργασίας επέλεξε το ...facebook για να καλύψει τα νώτα της κυβέρνησης, γράφοντας μεταξύ άλλων: 

«Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, "επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι; Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;». 

Βολικός «αντίπαλος» για την κυβέρνηση η αστική Δικαιοσύνη, μόνο που οι αποφάσεις των δικαστηρίων βγαίνουν με βάση το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που διατηρεί και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση. Και επιπλέον, καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έχει πάρει το υπουργείο για να ανακουφίσει τους απλήρωτους εργαζόμενους, για τους οποίους κατά τα άλλα κόπτεται ο Νεφελούδης. 

Αντίθετα, με τη στάση της η κυβέρνηση προσφέρει κάλυψη στα σχέδια του εργοδότη να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους χωρίς να πληρώσει φράγκο. Και ενώ σε κάθε συνάντηση με τους εργαζόμενους το υπουργείο απέρριπτε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση, με το επιχείρημα ότι δεν έχει λεφτά να διαθέσει, φαίνεται ότι το θράσος τούς περισσεύει και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog