..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΝΔ: Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα αλλά θα τα....εφαρμόσουμε!!!!


Μπορεί τα στελέχη της ΝΔ να διατείνονται ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ότι δεν θα συναινέσουν στο «πακέτο» για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης», ωστόσο καθόλου δεν αμφισβητούν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα που έχουν αυτά τα μέτρα για το κεφάλαιο. 
Γι' αυτό, όταν καλούνται να απαντήσουν αν θα τα εφαρμόσουν μετά το 2019 στην περίπτωση που εκλεγούν κυβέρνηση, απαντούν με νόημα ότι «το κράτος έχει συνέχεια». 

Αυτό είπαν χτες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, αλλά και ο Κ. Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Τα ίδια περίπου έλεγε και ο Αντ. Σαμαράς, όταν το 2011 του ζητούσαν να προσυπογράψει τα μέτρα, πράγμα που έκανε λίγους μήνες αργότερα, επικαλούμενος κι αυτός τη «συνέχεια του κράτους». 

Για να μη μιλήσουμε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος στις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ διαβεβαίωνε το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αμφισβητήσει και να διαρρήξει ψηφισμένους αντιλαϊκούς νόμους και μνημόνια, που έχουν καθοριστική σημασία για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Οπως αποδείχτηκε, πράγματι το κράτος έχει συνέχεια σε ό,τι αφορά το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι βρίσκονται στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog