..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη στα παραπολιτικά Fm. Η κυβέρνηση δισεκατομμύρια παίρνει από τους συνταξιούχους και μοιράζει ψίχουλα

Η κυβέρνηση διανέμει ψίχουλα, εφάπαξ και μάλιστα προκλητικά το συνδέει με τη 13η σύνταξη, την οποία δεν επανέφερε ποτέ ενώ την είχε υποσχεθεί. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm» το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη.


Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο καλλιεργεί και μία αντίληψη στον κόσμο να ξεχάσει τις διεκδικήσεις του και να μάθει να συμβιβάζεται με κάποια ψίχουλα, που και αυτά προέρχονται από τους φτωχούς για να ενισχυθούν κάποιοι φτωχότεροι». 

Αναφορικά με τη ρύθμιση του χρέους, υπογράμμισε ότι ακόμα και αν υπάρξει, το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα ωφεληθεί. «Κανένας δεν έχει πει ότι θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα, οι σχέσεις εργασίας θα γίνουν σταθερές, θα στηριχθούν οι ΕΒΕ και οι φτωχοί αγρότες. Αντίθετα, η όποια ρύθμιση θα συνοδεύεται με νέα μέτρα που θα πληρώσει ο κόσμος, ενώ ωφελημένοι θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες». 

902. gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog