..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τα βρήκαν Κυβέρνηση και δανειστές. Νέα μέτρα για την διετία 2019-2020


Την ψήφιση πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων για τη διετία 2019-2020, μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου το 2018, για την επίτευξη των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι μεσοπρόθεσμες ρυθμίσεις για τη διαχείριση του χρέους θα είναι έως το 2060 και θα τις παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EMS) στο Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη.

Ψήφιση νέων μέτρων για 2019 και 2020

Η λήψη προκαταβολικά νέων μέτρων με την ψήφισή τους από τη Βουλή για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και το 2020 είναι σε πρώτο πλάνο στο σχέδιο για το συμπληρωματικό μνημόνιο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα έχουν βρει κυβέρνηση και δανειστές και έχουν συμφωνηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέτρα και για τη διετία 2017-2018 για τη μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης και για την κατάργηση φοροαπαλλαγών όπως η έκπτωση φόρου από ιατρικές δαπάνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συμφωνηθεί τα πρόσθετα μέτρα έως και το 2018 και μένουν ανοιχτά τα μέτρα για μετά το 2018 έως το 2020, όπως επίσης και τα Εργασιακά.

Ειδικά για τα Εργασιακά, μεταξύ άλλων ζητείται η αύξηση του ορίου των απολύσεων από το 5% στο 10%, και υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρωζώνης ανέφερε πως είναι ένα «πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα» που «δεν θα λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, αλλά σε ανώτερο επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog