..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Νέα δημοσκόπηση. Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4%, 3ο το ΚΚΕ με 6,7%


Μπροστά με 15 μονάδες διαφορά εμφανίζεται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα με αναγωγή επί των εγκύρων συγκεντρώνει μόλις 15,1%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει τη δυναμική του στο 30,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Χ.Α.με 6,7% και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,26%.

Στη δημοσκόπηση δεν φαίνεται κανένα άλλο κόμμα να πιάνει το όριο του 3%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,2%

ΣΥΡΙΖΑ 13,4%

ΚΚΕ 6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4,7%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,3%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2,3%

ΠΟΤΑΜΙ 1,6%

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,1%

Το 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει το κυβερνών κόμμα.

Στην ερώτηση «πώς κρίνεται την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης;», το 64,8% απαντά αρνητικά, το 18,6% μάλλον αρνητική, το 10,1% μάλλον θετικά και το 5% θετικά.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις στην ερώτηση αν η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση με ΝΔ στην κυβέρνηση: 32,2% απαντά περίπου τα ίδια, 34,8% απαντά καλύτερα και 30,4% χειρότερα.

Παράλληλα, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να προκρίνει την παραμονή στο ευρώ μόλις το 27,7% δηλώνει προτίμηση στη δραχμή.

Εκφράζει δε έντονη δυσανεξία στην προοπτική νέων μέτρων τασσόμενο υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.

Στο δίλημμα μέτρα ή κάλπες το 60,5% καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί τα μέτρα και να πάει σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog