..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Θανάσης Παφίλης στον Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM»: Η ρύθμιση του χρέους σημαίνει νέα χειρότερα μέτρα


Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» έδωσε συνέντευξη ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ το μεσημέρι της Τρίτης 8 Νοέμβρη.


Ερωτηθείς για τις εκλογές στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει, το ερώτημα είναι εάν θα ωφεληθεί ο αμερικάνικος λαός και συνολικότερα οι λαοί δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία, η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη και πρωταγωνιστής του ΝΑΤΟ.

Οπως υπογράμμισε, «Ανεξάρτητα από τον καβγά που εκδηλώνεται ανάμεσά τους, το δεδομένο είναι πως και οι δύο θα υπηρετήσουν με συνέπεια τα συμφέροντα των αμερικάνικων μονοπωλίων που έχουν διαφορές βέβαια οι οποίες δεν αφορούν το βιοτικό επίπεδο των λαών αλλά τις ισχυρές αντιπαραθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το μοίρασμα της λείας, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμοί που φέρνουν πιο κοντά τα σύννεφα ενός πολέμου και στη δική μας ευρύτερη περιοχή».

Ερωτηθείς για τη διευθέτηση του χρέους που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επισήμανε ότι δεν υπάρχει απόφαση για το χρέος, που να μην συνοδεύεται από νέα μέτρα που θα πληρώσει ο λαός με στόχο να ανακάμψει το κεφάλαιο από την κρίση με νέα κέρδη.

Οσον αφορά τη στάση της ΝΔ που τώρα «βγαίνει στα κεραμίδια», τόνισε πως πρόκειται για «περιφερειακό πόλεμο» προκειμένου να καλύψει τη συμφωνία της με όλα τα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία έχει στηρίξει και ψηφίσει στο 3ο μνημόνιο. 

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως «ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του γιατί έρχονται δύσκολες μέρες, πρώτον στην οικονομία με νέα μέτρα και κατά δεύτερον στην όξυνση αντιθέσεων στην περιοχή, (βλέπε Τουρκία, όξυνση σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσία). Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχθεί να χύσει το αίμα του για την ικανοποίηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης και κάλεσε σε οργάνωση και αγώνα, με συμμετοχή στις απεργίες στις 24 Νοέμβρη στο Δημόσιο και στις 8 Δεκέμβρη στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε συσπείρωση δίπλα στο ΚΚΕ. 

πηγή 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog