..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Π. Τριγάζης: Πολλά καλά είδε ο κόσμος από τις ΗΠΑ. ΑΪ σιχτήρ παπάρα.


Ο Π. Τριγάζης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει στο χτεσινό «Εθνος»:

 «Δεν θα δηλώσω κατά της επίσκεψης Ομπάμα (...) Σήμερα δεν ισχύουν οι λόγοι για τους οποίους άλλοτε χαρακτηρίζαμε persona non grata όποιον Αμερικάνο Πρόεδρο επισκέπτονταν την Ελλάδα (...) Κριτήριο η εξυπηρέτηση των εθνικών μας θεμάτων (...) 
Να απαλλαγούμε από παλιές προκαταλήψεις έναντι των ΗΠΑ, διότι πολλά καλά έχουν προκύψει για τον κόσμο από τη μεγάλη αυτή δύναμη, το λαό της και το εργατικό κίνημα». 

                                        Από τον βομβαρδισμό στο Βελιγράδι

Πάλι καλά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλεί τον κόσμο να βγει στους δόμους και να υποδεχτεί με σημαιάκια και «ταρατατζούμ» τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος, σαν αξίωμα, συμβολίζει διαχρονικά το ιμπεριαλιστικό σύστημα, τους ανταγωνισμούς, την εκμετάλλευση και τους πολέμους του ανά τον κόσμο. 

Και μια και το έφερε η συζήτηση, μάλλον εδώ κολλάει η ατάκα της «Αυγής», που έγραφε τις προάλλες ότι «εν αναμονή της επίσκεψης Ομπάμα μπορούμε να συμπεράνουμε πως ο έντονος αντιαμερικανισμός του παρελθόντος έχει υποχωρήσει και τη θέση του φαίνεται πως έχει πάρει ο αντιγερμανισμός σε μία πιο σοφτ εκδοχή». 

Η «Αυγή» διαπιστώνει με χαρά ότι έπιασε τόπο ο κόπος του ΣΥΡΙΖΑ να εξωραΐσει τις ΗΠΑ, συνολικά το ιμπεριαλιστικό σύστημα και το ΝΑΤΟ, καμαρώνοντας για τις συμμαχίες του και την αντιμετώπιση της Ελλάδας σαν «πολύφερνη νύφη», αλλά για το «πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης» που έχει ο Αλ. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ, τον Φρ. Ολάντ και τους άλλους της λυκοσυμμαχίας. 

Η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην άμβλυνση της λαϊκής εγρήγορσης απέναντι στη δράση του ιμπεριαλισμού παγκόσμια, είναι από τα επιτεύγματα που με περηφάνια μπορεί να του πιστώσει το κεφάλαιο.

άρθρο από την εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog