..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία και ξεχωριστή τιμή παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Το παρελθόν κρατά πολύ»



Το «ταξίδι» παρουσίασης του νέου βιβλίου του Βεροιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα (συνεργάτη του περιοδικού μας)  συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις «Εντύποις» και το περιοδικό «Ατέχνως» παρουσίασαν  το νέο βιβλίο του Βεροιώτη δημοσιογράφου-συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα  «Το παρελθόν κρατά πολύ» την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 6.30 στο «Ομικρον2» στο Γκάζι.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με τη παρουσία τους ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης καθώς και πολιτικοί προερχόμενοι από την Ημαθία όπως  ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κονοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρ. Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος,ο Αγγέλος Τόλκας πρώην υφυπουργός, ο Σωτήρης Κουπίδης πολιτευτής του Ποταμιού. Και ήταν πραγματικά δείγμα του πόσο «εκτιμούν και αγαπούν»  όπως τόνισαν και οι ίδιοι τον συγγραφέα, δείγμα της ανθρώπινης ποιότητας που διαθέτουν, αλλά και αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν κανένα είδος «σνομπισμού» απέναντι σε έναν συγγραφέα προερχόμενο από την επαρχία και που το λογοτεχνικό-καλλιτεχνικό του «μέγεθος» είναι σαφώς πολύ μικρότερο σε σχέση με το δικό τους!

Επίσης πολλοί παλιοί φίλοι και συναγωνιστές από τα φοιτητικά χρόνια του συγγραφέα, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Αθήνα πήραν μέρος στην εκδήλωση.

Για το βιβλίο  μίλησαν:

Ηρακλής Κακαβάνης, συγγραφέας, δημοσιογράφος («Ατέχνως»)

Στέλιος Κανάκης, συγγραφέας, εκπαιδευτικός (Εκδόσεις Εντύποις)

Και ο ίδιος ο συγγραφέας που έκανε μία αναφορά και στο θάνατο του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε με το κοινό, ενθυμούμενος και στιγμιότυπα από τη φοιτητική του ζωή στην Αθήνα.

Ο συγγραφέας παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή εμφανώς συγκινημένος για την παρουσία τους,κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του τόνισε: «Και τώρα τι λές; Όταν μπροστά σου βρίσκεται ο Αντώνης Φωστιέρη που τα ποιήματα του είναι ανθολογημένα στα σχολικά εγχειρίδια; Τώρα τι λες όταν έχει μπροστά στη πανελλαδικά καταξιωμένη και βραβευμένη  (2 φορές με κρατικό βραβείο) λογοτέχνh Ιωάννα Καρυστιάνη; Τι λες όταν έχει μπροστά σου έναν από τους μεγαλύτερος σκηνοθέτες που ανάδειξε μεταπολεμικά η χώρα μας τον Παντελή Βούλγαρη. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους υπόσχομαι ότι μέσα από το λογοτεχνικό μου έργο θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της τιμής που μου έδειξαν»

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog