..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Καθηγητές: 92.000 αιτήσεις στην ηλεκτρονική αβεβαιότητα!!!!


Περισσότερες από 92.000 αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατατέθηκαν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για περίπου 20.000 θέσεις σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Για άλλη μια χρονιά, ένας σημαντικός όγκος του εκπαιδευτικού έργου θα γίνει όχι από μόνιμο και επαρκές προσωπικό, αλλά από τους «μόνιμους» αναπληρωτές. Πολλοί από αυτούς τα τελευταία χρόνια είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και χρόνο το χρόνο αλωνίζουν όλη την Ελλάδα. 

Κάνουν τις αιτήσεις και μη γνωρίζοντας αν και πού θα διοριστούν είναι σε μια διαρκή αβεβαιότητα: Αναζήτηση δουλειάς τον Μάη που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά κι αν την επόμενη τους καλέσουν στην άλλη άκρη της χώρας, νέα μετακίνηση, νέα αναστάτωση για ολόκληρες οικογένειες. 

Οσο για τους μαθητές; 

Αυτοί πληρώνουν ακόμα περισσότερο το μάρμαρο της αδιοριστίας, με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, υπεράριθμα τμήματα ή σχολεία που δεν λειτουργούν, για να μην αναφερθούμε στην Ειδική Αγωγή... Ψιλά γράμματα τα παραπάνω για την κυβέρνηση, αφού στην ανακοίνωσή του το υπουργείο βρήκε λόγους να πανηγυρίσει: Η διαδικασία των αιτήσεων έγινε «για πρώτη φορά ηλεκτρονικά» και δόθηκε «χτύπημα στη γραφειοκρατία»! 

Χαρείτε λοιπόν: Μπορεί εν έτει 2016 δάσκαλοι και καθηγητές να μην υπάρχουν στα σχολεία, αλλά το υπουργείο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog