..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ισπανία: Βαριά ποινή στον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας το 2014


Ο Αρτούρ Μας
Πηγή: Associated Press

Ο πρώην πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας (2010- 2016), ο αυτονομιστής Αρτούρ Μας, καταδικάστηκε σήμερα σε δύο χρόνια απαγόρευσης άσκησης αιρετών δημοσίων λειτουργημάτων, διότι διοργάνωσε το Νοέμβρη του 2014 το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας, παρά τη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί κατά της διεξαγωγής του.

Το εφετείο της Καταλονίας απεφάνθη πως ο Αρτούρ Μας, ηλικίας 61 ετών, είναι ένοχος για «ανυπακοή», καθώς αδιαφόρησε για την εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι δεν μπορούσε να οργανώσει δημοψήφισμα. Επιπλέον καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 36.500 ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης δύο πρώην συνεργάτιδες του Μας, τη Χοάνα Ορτέγα και την Ιρένε Ριγάου, σε απαγόρευση άσκησης δημοσίων λειτουργημάτων για 21 και 18 μήνες αντίστοιχα.

Το αυτονομιστικό κόμμα ERC αντέδρασε λίγα λεπτά μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας σήμερα στη Βαρκελώνη, καταγγέλλοντας μια «άδικη» και «αντιδημοκρατική» απόφαση.

902.gr

Το σχόλιο μας: Οπως ακριβώς και στο Ελλαδιστάν. Υπάρχουν αποφάσεις από το ΣτΕ ότι οι περικοπές στις συντάξεις του 2012 ήταν αντισυνταγματικές και παράνομες και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ για να επιστρέψουν τα κλεμμένα πίσω, αλλά, συνεχίζουν με νέα μέτρα να  μειώνουν τις συντάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog