..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Και οι ""κομμουνιστές "" του Λευκόυ Οίκου χαιρετίζουν τα μέτρα του Τσίπρα.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαίνεσαν τις προσπάθειες του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει συμπαγές κυβερνητικό σχηματισμό και χαιρέτισαν τις επιλογές που έκανε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Η νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου για το ελληνικό ζήτημα εκδηλώθηκε από δύο ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τσάρλς Κάπτσαν και τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Ουόλι Αντεγιέμο με παρεμβάσεις τους στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 32ου Συνέδριου της ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) που πραγματοποιείται από τις 7 μέχρι 9 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον.

Οι δύο προαναφερθέντες αξιωματούχοι και ο διευθυντής Νοτιοευρωπαϊκών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φιλ Κόσνετ ενημέρωσαν τους συνέδρους σχετικά με την αμερικανική πολιτική στα ελληνικά θέματα και το Κυπριακό. Ο Τσαρλς Κάπτσαν αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου χρόνου υπογράμμισε το γεγονός ότι «στην Ελλάδα έγινε μια σημαντική πολιτική αλλαγή, όπου μέλη της κυβέρνησης ήταν σκληροί αριστεροί» και επαίνεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό που τελικά κατάφερε να τους απομακρύνει.

«Βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα γιατί τους ξεφορτώθηκε στην πορεία και οργάνωσε ένα συντεταγμένο συνασπισμό, που έχει κάνει αξιοσημείωτο έργο στη φορολογική, στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση κάνοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες επιλογές στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», τόνισε χαρακτηριστικά κ. Κάπτσαν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε όμως ότι «δεν έχει τελειώσει το ζήτημα, αυτή είναι μια ενδιάμεση συμφωνία και η ελάφρυνση χρέους θα γίνει κάτω από όρους μετά το 2018. Παρ’ όλα αυτά προχωράμε στη σωστή κατεύθυνση και εμείς στηρίξαμε την ελάφρυνση χρέους απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας γιατί δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει η Ελλάδα από τη μια οικονομική κρίση στην άλλη. Χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης» κατέληξε αναφερόμενος στην ελληνική κρίση.

Στη συνέχεια για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, αρμόδιος για διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ουόλι Αντεγιέμο, άνθρωπος που προέρχεται από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών με τους δανειστές για λογαριασμό του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Αντεγιέμο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν και η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρότερη από εκείνη που θα θέλαμε, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί σήμερα μεταξύ της Ελλάδας, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη», σημειώνοντας ότι «είναι επίσης σημαντικό να λάβει η Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους που χρειάζεται». Ο Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε δε στους συνέδρους ότι μιλά «πολύ συχνά στο τηλέφωνο» με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog