..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

"""Αριστερές""" μειώσεις έως 40% στις επικουρικές!!!!!


Περικοπές που φτάνουν έως το 40% στις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, στο εφάπαξ και στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι  του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν χθες, κατ΄εφαρμογήν του νέου ασφαλιστικού νόμου. Η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και των εγκύκλιων ήταν προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης.

Σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, προβλέπονται περικοπές που φτάνουν έως το 40%, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ. Η περικοπή θα είναι αναδρομική από τη σύνταξη του Ιουνίου και θα επιβαρύνει περισσότερους από 200.000 συνταξιούχους.

Τα επιπλέον ποσά που καταβλήθηκαν από τον Ιούνιο και μέχρι την εφαρμογή των περικοπών θα επιστραφούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. Έως 32% θα φτάσουν οι περικοπές των μερισμάτων που λαμβάνουν 280.000 συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Στο εφάπαξ η μείωση για 62.000 συνταξιούχους ανέρχεται στο 20%.  

Πηγή εφημερίδα "Η Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog