..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

"Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ για άλλα… 15 χρόνια!" γράφει ο Τεύκρος


Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Στην αρχή της όλης μνημονιακής ιστορίας, πράγματα φρέσκα ακόμα   στη μνήμη μας, το ΤΑΙΠΕΔ είχε ιδρυθεί για λίγα μόνο χρόνια. Τα… λίγα έγιναν 99!

Όμως,  η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν μιλούν ακόμη για ημερομηνία λήξεως των μέτρων,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή δεν θα είναι πολύ μακρινή. Απ’ ότι όμως φαίνεται  τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Είναι γνωστό ότι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ,  το οποίο και έπαιξε καθοριστικό   ρόλο στο να κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Όμως,  απ’ ότι προκύπτει από την «έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων», που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με το νέο «αναπτυξιακό νόμο», θα διατηρηθεί τουλάχιστον άλλα... 15 χρόνια, έως το 2031!

Και βέβαια,  ποιος μας λέει ότι,  όταν φτάσουμε στο ’31, δεν θα τον πάνε στο  ‘50 οι μελλοντικοί κυβερνώντες!  Εκτός, εάν η λειτουργικότητα του χαρατσιού είναι τόσο αποτελεσματική και δεν χρειαστεί παράταση,  μιας και  το μέτρο θα έχει κάνει καλά τη δουλειά του!

Ίσως όμως τότε θεωρήσουν ότι… λογικό και δίκαιο είναι να πληρώνουν το χαράτσι οι ενοικιαστές  και όχι πλέον οι νέοι  ιδιοκτήτες.  Οι λίγοι βλέπετε πάντα ευνοούνται!

Και μην πει κανείς ότι αυτά δεν γίνονται,  διότι συμβαίνουν και εις τας Ευρώπας…

Τεύκρος

ΥΓ. Η ιδέα του τίτλου προέκυψε από το παρακάτω κείμενο της Αυγής,  που δημοσιεύτηκε λίγους μήνες  πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση,  το οποίο  και  παραθέτω χωρίς σχόλια!

Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ...

* Εξοντωμένη η κοινωνία από τη φοροεπιδρομή, ανάστατοι οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, ζητούν να καταργηθεί ο "αντισυνταγματικός φόρος που οδηγεί σε δήμευση"

* Η κυβέρνηση επιμένει σε διορθώσεις - κοροϊδία, κι αυτές υπό την αίρεση της τρόικας! Παραμένει ακριβότερος ο ΕΝΦΙΑ από το "χαράτσι" που αντικατέστησε

* Με εκλογές απειλεί το Μαξίμου όσους κυβερνητικούς βουλευτές δυσανασχετούν

* Φυγή προς τα εμπρός σχεδιάζει ο Σαμαράς με "συνταγματική αναθεώρηση", άνοιγμα προς την Ακροδεξιά και αποστασία, με στόχο την προεδρική πλειοψηφία

* Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και για δίκαιη φορολόγηση με έμφαση στη μεγάλη περιουσία. Τροπολογία για άμεση δραστική μείωση της φορολογίας καυσίμων (Αυγή)

Για την αντιγραφή Τεύκρος

μέσω mail faretra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog