..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Κατάληψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ από τους τευτλοπαραγωγούς




Απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί απέκλεισαν με αγροτικά οχήματα την είσοδο του εργοστασίου της ελληνικής βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας από το πρωί της Δευτέρας.

Με την κινητοποίησή τους οι αγρότες διεκδικούν να πληρωθούν για την παραγωγή τεύτλων που παρέδωσαν το 2015 και οι οφειλές προς αυτούς είναι περίπου 8 εκατ. ευρώ. Επίσης, ζητούν να διασφαλιστούν για την παραγωγή του 2016, καθώς οι περίπου 3.000 αγρότες μετά από διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης έσπειραν και φέτος. 

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος για την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών απάντησε ότι θα γίνει μετά την έγκριση του σχεδίου «εξυγίανσης» της ΕΒΖ που προβλέπει και την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σεβρία.

Οι αγρότες δηλώνουν πως ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που είναι στα μέσα Μάρτη έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν σε μία εβδομάδα, αλλά αυτό δεν έγινε.

Από την διοίκηση της ΕΒΖ παραιτήθηκαν τρία εκτελεστικά μέλη και σύμφωνα με το αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για τους Γιώργο Λάντζα, Κρίτωνα Τσικλιά και Πέτρο Γιεμιντζή.

Χωρίς την παρουσία εκτελεστικών μελών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ δεν έχει τη δυνατότητα να υπογράψει τα απαιτούμενα έγγραφα, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog