..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΚΥΔΡΑΣ Δεν συμμετέχουμε στη σύσκεψη για το Προσφυγικό στην οποία έχει προσκληθεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής


Τη συμμετοχή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, σε σύσκεψη για το Προσφυγικό που θα γίνει την Τετάρτη 9 Μάρτη καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκύδρας, τονίζοντας ότι δεν θα πάρει μέρος στη σύσκεψη.

Σε ανοικτή επιστολή προς το δήμαρχο επισημαίνει ότι η επιλογή της δημοτικής αρχής να καταστήσει επίσημο συνομιλητή της τη Χρυσή Αυγή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της στη σύσκεψη το ρατσισμό και την ξενοφοβία που εκφράζει το κόμμα αυτό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται επίσης στο ενδεχόμενο να επιλεγεί από την κυβέρνηση κάποιο ακίνητο στα όρια του δήμου για να λειτουργήσει ως χώρος μετεγκατάστασης ή και εγκατάστασης προσφύγων ή μεταναστών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αυτοί οι χώροι να μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης λόγω της ανυπαρξίας των απαραίτητων υποδομών.

Καλεί τους δημότες της Σκύδρας, «προσφυγικής καταγωγής σε μεγάλο ποσοστό» όπως υπενθυμίζει, «να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας και να ανοίξουν μέτωπο, τόσο με τις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της κατάστασης, όσο και με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που φαντασιώνονται νέα Νταχάου και Άουσβιτς, βάζοντας στο στόχαστρο τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών»
 (Διαβάστε στα Συνημμένα Αρχεία ολόκληρη την ανοικτή επιστολή).->http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog