..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

«Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ, για αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, στον πρώην στρατόπεδο Καρατάσου!!


Αντίθετος σε οποιοδήποτε σχέδιο οικοδόμησης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων στο συγκεκριμένο χώρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και τη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ταμείου Εθνικής...
'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), με αντικείμενο τη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο οικοδόμησής του και υπενθυμίζει την πάγια θέση του για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες ως ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πάνω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες της όποιας ΠΑΕ τοποθετεί την ανάγκη όλων των πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος για περισσότερο πράσινο, καθαρότερη ατμόσφαιρα και ποιοτικότερους όρους ζωής. Η αξιοποίηση των χώρων των πρώην στρατοπέδων, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει στη βάση μιας αγοραίας λογικής κτηματαγοράς, από την οποία φαίνεται να εμφορείται το Τ.ΕΘ.Α., αλλά θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους, στη βάση των αρχών της αειφορίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σέβεται και τιμά την ιστορία του ΠΑΟΚ και κατανοεί την επιθυμία των φιλάθλων του για τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεών του. Ο εκσυγχρονισμός όμως αυτός δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ανάγκης που έχει η πόλη για περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους.Τέλος, δηλώνει προκαταβολικά την αντίθεσή του σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που θα δημιουργήσουν αντιπαράθεση μεταξύ του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΟΚ και του κινήματος διεκδίκησης των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής όλων των πολιτών».

Πηγή : Καφενείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog