..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κινητοποίηση αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ Βέροιας


Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των 68 μπλόκων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στις 18/3 στη Λάρισα, αγρότες άρχισαν να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη Βέροια, αγωνιστική παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα και με την απαίτηση να προωθηθούν στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού, στον ΕΛΓΑ, στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν εκεί, τόνισαν ότι «παλεύουμε για την επιβίωση μας ανατρέποντας τα μέτρα και τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα» και απαίτησαν:

-Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα στους αγρότες-κτηνοτρόφους από επιδοτήσεις/ενισχύσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου κ.α, καθώς η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε και δεν έχουν τα χρήματα που χρειάζονται για τα έξοδα καλλιέργειας.

-Να μην γίνονται παρακρατήσεις από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και τις επιστροφές για χρέη των αγροτών στην εφορία, στις τράπεζες, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Ε.Ε και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων που πήραν, μετά από σκληρούς αγώνες στα μπλόκα το 2008-2009 με το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog