..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είμαι ικανοποιημένος με την επιστροφή του κουαρτέτου!!!


Επιστρέφει την Τρίτη 8 Μάρτη στην Αθήνα το κουαρτέτο με ζητούμενο περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου τους επόμενους μήνες να αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέους και δεν αποκλείεται να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας 7 Μάρτη.

Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, Φορολογικό, Ασφαλιστικό και «κόκκινα» δάνεια είναι τα τέσσερα σημεία που οι δανειστές περιμένουν «περισσότερη δουλειά» και «περισσότερη προσπάθεια», διότι όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «υπάρχουν κάποια δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν» και κατέστησε σαφές πως «η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα σηματοδοτήσει τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να εκπληρωθούν» και ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει «εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων».

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και όπως είπε υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από το ΔΝΤ.

Δήλωσε ότι «ανυπομονούμε για τις επόμενες συζητήσεις» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και «θα συζητήσουμε κατόπιν το χρέος». Απέφυγε να αναφερθεί στη σύσταση του Eurogroup για περισσότερα μέτρα, λέγοντας πως «όταν συζητούν λογικοί άνθρωποι βρίσκονται λογικές λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog