..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το "σκυλάκι" της κ. Μέρκελ γαυγίζει μόνο όταν λείπει η...... αφεντικίνα!!!!


Την υποκρισία και την απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του λαού έρχονται να απογειώσουν σε νέα... «ύψη» τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με αφορμή τις διαδικτυακές αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κλείσιμο των συνόρων στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο.

Ο μεν Αλ. Τσίπρας καλεί τον Ντ. Τουσκ «να εστιάσει στις προσπάθειες εφαρμογής των κοινών μας αποφάσεων και όχι να ενθαρρύνει αυτούς που τις αγνοούν», ισχυριζόμενος ότι «η οδός των Δυτικών Βαλκανίων έχει σταματήσει εξαιτίας μονομερών ενεργειών από συγκεκριμένες χώρες».

Τι έγραψε, αλήθεια, ο Ντ. Τουσκ στο διαδίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί κοινή απόφαση της ΕΕ των «28»;

Διαβάζουμε: «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν σταματήσει».

Τι λέει για το θέμα η πρόσφατη απόφαση («Δήλωση») της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την οποία συνυπέγραψε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Διαβάζουμε και πάλι: «Irregular flows of migrants along the Western Balkans route have now come to an end». Δηλαδή: «Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει»!!!

Οχι, δεν τα βλέπετε διπλά... Πρόκειται για την ίδια ακριβώς διατύπωση! Οι δηλώσεις του Τουσκ είναι απαράδεκτες, όχι γιατί «ενθαρρύνουν αυτούς που αγνοούν» τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά γιατί αναπαράγουν λέξη προς λέξη τις απαράδεκτες και επικίνδυνες αποφάσεις της, οι οποίες φέρουν φαρδιά - πλατιά και την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog