..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

120 πρόσφυγες και μετανάστες, δεκάδες παιδιά σήμερα στη Σαμοθράκη!!!!


Μέσα σε ένα μεγάλο, ξύλινο και ακυβέρνητο σκάφοςεντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σαμοθράκης 120 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και δεκάδες παιδιά.
Όπως φαίνεται, οι δουλέμποροι, με τις ευλογίες των τουρκικών αρχών, προσπαθούν να βρουν νέες διόδους στο Αιγαίο για να φτάσουν οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, γι'αυτό και παρατηρούνται ροές σε νησιά όπως το Καστελόριζο και τώρα η Σαμοθράκη. Οι κινήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνες, με αιχμή και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και τις αμφισβητήσεις της Άγκυρας. 

Το ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια περιπολίας που έκαναν στη θαλάσσια περιοχή και άμεσα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσής τους.
Το ξύλινο σκάφος μεταφέρθηκε στη Σαμοθράκη, αφού ήταν το πλησιέστερο σημείο, ενώ οι 120 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με το σκάφος του Λ.Σ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-evros.gr, ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος τους, με αποτέλεσμα μέχρι να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα μεταφερθούν, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και εν συνεχεία οι προβλεπόμενες διαδικασίες, φιλοξενούνται στα κοντέινερ του Λιμενικού, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να προστατευτούν από τη βροχή.
evros24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog